Mano Gargždai



„Auksinės lemputės“ nušvito jaunimo lyderiams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jaunimo kūrybiškumo skatinimo premijų laureatai.  Emilijos Dirgėlaitės nuotr. Jaunimo kūrybiškumo skatinimo premijų laureatai. Emilijos Dirgėlaitės nuotr.

Klaipėdos rajone netrūksta iniciatyvių ir idėjų pilnų jaunuolių, aktyviai dirbama su savanorystės skatinimu. Kasmet jaunimo lyderiai apdovanojami tradiciniame „Auksinių lempučių vakare, kuriame ir šiemet apdovanotas gausus būrys jaunuolių, skyrusių savo laiką savanorystei, kūrybai, darbui su jaunimu.

 

Jau 11-ąjį kartą „Auksinių lempučių“ vakare padėkota jaunimui, savanoriams, su jais dirbančioms organizacijoms, įteiktos premijos Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso laureatams.

Didžiausia vakaro intriga – kam atiteks „Auksinės lemputės“.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pirmąją „lemputę“ įteikė Metų jaunimo/su jaunimu dirbančiai organizacijai SK „Kuršis“, kuri ugdo pilietišką jaunimą, dalyvauja įvairiuose renginiuose, užima jaunimą įvairiomis veiklomis.

Vicemerės Ligitos Liutikienės sveikinimo žodžiai ir „auksinė lemputė“ keliavo Metų projektui. Jaunimo organizacija „Alterno“ įgyvendino inovatyvų projektą – įrengė viešųjų paslaugų stotelę Gargždų jaunimo parke.

Metų savanorį sveikino mero pavaduotoja Audronė Balnionienė, įteikdama apdovanojimą Armandui Juciui, kuris aktyviai savanoriauja Priekulės kultūros centre. Jaunuolis ne tik dalyvavo daugybėje renginių, bet ir juos inicijavo, tapdavo jų dalimi.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė „auksinę lemputę“ įteikė Metų lyderiui – Aidui Kryževičiui, kuris įvertintas už pilietiškumą, iniciatyvumą bei buvimą tikru jaunimo vedliu.

Metų proto nominaciją pristatė mero patarėja Toma Tuzovaitė-Markūnienė, iš kurios rankų „auksinė lemputė“ keliavo Domui Petrusevičiui, kuris jau gali pasigirti tokiais išradimais kaip automatinė laistymo sistema, pelytė paramedikė, gėlių sienelė ir kt.

Paskutinį „auksinės lemputės“ laureatą – Metų jaunimo bosą – pristatė Tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Virgilijus Skuodas. Juo tapo UAB „Hortivita“ vadovas Martynas Klevinis, vasarą suteikiantis galimybę dirbti nepilnamečiams.

 

Tradiciškai „Auksinių lempučių“ vakare įteikiamos ir Jaunimo kūrybiškumo skatinimo premijos. Šiemet Administracijos direktorius Justas Ruškys 200–300 eurų vertės premijas įteikė 4 laureatams:

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos II C klasės mokiniui Domui Petrusevičiui, kurio projektinis darbas „Pelytė paramedikė – pulso ir kūno temperatūros matuoklis“ buvo pripažintas geriausiu tematikos „Biomedicinos inžinerija“ darbu gimnazijų kategorijoje. Taip pat, dalyvaudamas inžinerinėje projektinėje veikloje kartu su „Mars Lietuva“ inžinieriais jis sukūrė automatinę laistymo sieną, gimnazijoje suprogramavo išmaniąją žaliąją gėlių sienelę, aktyviai dalyvauja „Vilnius Tech“ neformaliojo ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ veikloje;

Gargždų „Minijos“ progimnazijos 8 E klasės mokiniui Dovydui Žemguliui, kuris gali pasigirti dešimtimis diplomų, prizinių vietų šalies ir tarptautiniuose pianistų konkursuose. Dovydas ne tik stebina muzikiniais gebėjimais, bet ir yra aktyvus visuomeninėje veikloje, puikiai mokosi;

Lietuvos sporto universiteto studentei Ugnei Bliujūtei, kuri rajono ir šalies vardą garsina sportinių šokių srityje. Šokdama kolektyve „Rolina“ ji tapo daugybės šalies ir tarptautinių konkursų prizininke. Šokėja taip pat yra Lietuvos sportinių šokių rinktinės narė;

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentui Einorui Degučiui, kuris kartu su partnere Ugne šokdamas kolektyve „Rolina“ taip pat garsina šalies ir rajono vardą sportinių šokių srityje, yra Lietuvos sportinių šokių rinktinės narys, tapo daugybės šalies ir tarptautinių konkursų prizininku.

Taip pat vakaro metu 14-ai jaunuolių įteikti Jaunimo savanoriškos tarnybos pažymėjimai, padėkota ir Klaipėdos rajono organizacijoms bei kuratoriams, dirbusiems su savanoriais.

Renginį organizavo Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, Gargždų atviras jaunimo centras, Klaipėdos rajono savivaldybė, Jaunimo reikalų taryba.

 

Renginio akimirkos – Emilijos Dirgėlaitės ir Klaipėdos r. sav. nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 877 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,