Mano Gargždai



Nešienautos pievos gali paploninti piniginę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius privatiems sklypų turėtojams prižiūrėti ir šienauti savo sklypų teritorijas pataria laiku, nelaukiant pareigūnų raginimų ar baudų.

 

„Iš viso šiemet jau gavome 99 skundus ir pranešimus dėl apleistų, nešienautų sklypų. Už švaros ir tvarkos taisyklių pažeidimus administracinė atsakomybė taikyta 128 atvejais. Dar 40 skundų dėl 135 sklypų yra tiriami. Gyventojams reikėtų atsiminti, kad gyvenamosiose teritorijose nešienauta teritorija jau laikoma tokia, kurioje žolė aukštesnė nei 20 centimetrų. Ši nuostata netaikoma specialiai įrengtoms žydinčioms pievoms“, – sako Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Gitana Bajorinienė.

Žolės nešienaujantiems sklypų savininkams gresia baudos pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą, surašomi protokolai. Baudas skiria Viešosios tvarkos skyrius. Pirmą kartą taikomas įspėjimas arba bauda iki 140 eurų, o jei pažeidimas kartojasi tais pačiais metais, tuomet taikoma bauda gali siekti nuo 140 iki 600 eurų.

Bendro naudojimo teritorijas tvarko ir prižiūri seniūnijos. Vejų, žaliųjų juostų, žaliųjų plotų, paplūdimių ir jų maudyklų, vietinės reikšmės kelių, pakelių šienavimą seniūnijos turi organizuoti ne rečiau kaip 2 kartus per metus, taip pat iš jų surinkti įvairias atliekas ir išvežti į tam skirtus sąvartynus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,