Mano Gargždai



Tragiškos maudynės jūroje: savaitgalį nuskendo du Baltarusijos piliečiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ ir Antano Stanevičiaus feisbuko nuotr. BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ ir Antano Stanevičiaus feisbuko nuotr.

Nors šeštadienį Klaipėdos paplūdimiuose plevėsavo aiškiai matomos maudytis draudžiančios raudonos vėliavos, daugybė žmonių į tai nekreipė jokio dėmesio.

 

Nelaimė įvyko vakare. Iš trijų išsimaudyti prieš grįžimą į Vilnių nusprendusių ir klastingos Baltijos jūros „pagautų“ Baltarusijos piliečių, išgelbėti pavyko tik du.

Žinodami, kad jau vakare gali pradėti lyti, daugybė klaipėdiečių ir į pajūrį atvykusių svečių šiltą bei saulėtą šeštadienį nepraleido progos pailsėti prie Baltijos jūros.

Paplūdimiuose žmonių buvo labai daug. Tad labai daug darbo turėjo ir juose budintys gelbėtojai, nes iškeltos maudytis draudžiančios vėliavos.

Tačiau į įspėjimus, kad tai daryti pavojinga, kadangi yra labai didelė trauka į jūrą, nemažai poilsiautojų dėmesio nekreipė. Viliojo iki 21 laipsnio įšilęs vanduo ir bangos.

Visą dieną gelbėtojai dirbo pilnu pajėgumu, tad didesnių incidentų pliažuose išvengti pavyko. Tik Smiltynėje gelbėtojams teko padėti savo jėgomis į krantą grįžti nebegalėjusiam paaugliui.

Nelaimė užklupo tada, kai jos mažiausiai tikėtasi. Vakare, dangui jau apsiniaukus ir daugumai žmonių važiuojant namo. Tuo metu trumpam nurimo vėjas, tačiau dar labiau sustiprėjo trauka į jūrą.

Policininkai pranešimą apie įvykį Giruliuose gavo apie 18.51 val. Pranešta, kad ties centriniu Girulių paplūdimiu Baltijos jūroje skendo trys asmenys. Gelbėtojai iš vandens ištraukė 41 ir 38 metų vyrus.

Vyresnysis buvo neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,26 alkoholio promilės). Vandens prigėrę, tačiau sąmoningi vyrai skubiai nuvežti į uostamiesčio ligoninę.

Kartu su jais į jūrą nėrusio 42 metų vyro rasti nepavyko. Gausio gelbėtojų pajėgos „šukavo“ jo dingimo vietą, tačiau paieška baigėsi be rezultatų.

Žmogaus jūroje nepastebėjo ir ilgai iš oro paiešką vykdžiusi iš Nemirsetos atskridusio Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula.

Baltijos jūroje dingusio žmogaus ieškota apie porą valandų. Paiešką šeštadienio vakarą teko nutraukti dėl pablogėjusių oro sąlygų.

„Kol kas jokių žinių apie jūroje dingusį žmogų neturime“, – sekmadienį „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Paaiškėjo, kad nelaimė ištiko penkis Baltarusijos piliečius. Prie Vilniaus dirbantys ir gyvenantys vyrai šeštadienį atvyko pailsėti prie Baltijos jūros. Įtariama, kad keturi iš jų paplūdimyje vartojo alkoholį. Liudytojai matė vyrus geriant alų. Blaivus, greičiausiai, buvo tik automobilio vairuotojas.

Prieš vykdami atgal, baltarusiai nusifotografavo jūros fone, o trys iš jų dar nusprendė paskutinį kartą išsimaudyti. Tuo metu ir įvyko nelaimė.

Klaipėdos apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dingusio asmens paieškos.

Tai pirmas žmogus šią vasarą nuskendęs ties gelbėtojų prižiūrimais uostamiesčio paplūdimiais.

 

Šventojoje iš pavojingos Baltijos jūros sekmadienį išprašytas Baltarusijos pilietis liko labai nepatenkintas, kad jam neleido išsimaudyti. Gelbėtojams pasitraukus į šalį, vyras vėl nėrė į bangas ir daugiau nebeiškilo.

Dar viena tragiška praėjusio savaitgalio nelaimė pajūryje įvyko sekmadienio popietę. Apie 14.55 val. Šventojoje, netoli gelbėtojų stoties, iš Baltijos jūros ištrauktas negyvas 58 metų vyras. Baltarusijos pilietis nuskendo. Kaip kraupiai beskambėtų, jis pats yra kaltas dėl savo mirties.

Sekmadienį visose šalies pajūrio kurortų paplūdimiuose plevėsavo maudytis draudžiančios raudonos vėliavos.

Pasak Palangos gelbėtojų vado Jono Pirožniko, prieš pat nelaimę užsienietis buvo išprašytas iš vandens.

„Iškelta raudona vėliava, buvo 4 balų bangavimas ir stipri trauka į jūrą. Privažiavęs gelbėtojas žmogų įspėjo, kad negalima maudytis. Vyras dar paklausė, kodėl tada nekaba juoda vėliava. Jam paaiškinta, kad 2004 metais Lietuva įstojo į Europos Sąjungą ir pasikeitė vėliavų direktyvos. Gelbėtojas nuvažiavo perspėti kitų nedrausmingų poilsiautojų, o vyras vėl brido į vandenį ir nuskendo“, – „Vakarų ekspresui“ sakė J. Pirožnikas.

Visas praėjęs savaitgalis Palangos gelbėtojams buvo „juodas“.

„Dirbome, kad net prakaitas varvėjo. Mums plaukai piestų stojasi nuo žmonių neatsakingumo ir savo gyvybių nesaugojimo. Vieni net nesusitvarkėme, teko į pagalbą kviesti keturis policininkus. Ištraukto rusakalbio paauglio mama mus net apšaukė, kodėl jos vaiko nepaleidžiame. Paplūdimiuose buvo nemažai girtų, kurie siuntė gelbėtojus ant trijų raidžių. Tiek metu jau dirbu, bet niekaip negaliu suprasti, ką tokie žmonės galvoja. Jei tave perspėja, tai kokio velnio tu brendi į jūrą. Po to ir gaunasi toks rezultatas“, – stebėjosi poilsiautojų elgesiu J. Pirožnikas.

Iš viso savaitgalį Palangos gelbėtojai užregistravo 12 skendimų.

Vienas žmogus nuskendo, trys asmenys atsidūrė ligoninėje, likę – išgėrė kelis gurkšnius jūros vandens ir atsipirko lengvu išgąsčiu.

Nuskendęs Baltarusijos pilietis yra pirmasis poilsiautojas šią vasarą nuskendęs ties Palangos gelbėtojų prižiūrimais paplūdimiais.

Klaipėdos apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,