Mano Gargždai



„Auksinės lemputės 2022“ – apdovanoti veržliausieji Klaipėdos rajono jaunieji entuziastai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Griausmingai nuaidėjo kasmetiniai Klaipėdos rajono jaunimo apdovanojimai „Auksinės lemputės 2022“ – šiais metais nominuota daug veiklių ir rajonui nusipelniusių jaunuolių, o iš jų išrinktas ir apdovanotas geriausiųjų dešimtukas.

 

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos rajono jaunimas, Savivaldybės atstovai, svečiai ir nominantai rinkosi į restoraną „Lijo“, kur gausiais aplodismentais buvo lydimi kūrybiškiausi, veikliausi ir veržliausi Klaipėdos rajono jaunieji. Prisiminti nuopelnai, kurių dėka yra garsinamas Klaipėdos rajono vardas bei skatinamas jaunųjų tobulėjimas. Išradingai įteikti nominacijas padėjo Gargždų kultūros centre įsikūrusios teatro studijos „Dramaste“ veržlioji jaunuolių komanda, o vakarą vainikavo jautrus iš šiltas Monikos Linkytės pasirodymas.

Nominacijos

„Metų proveržis“ – juo tapo jaunimo grupė „Heatzzz“ ir jos vadovė Eva Eidukytė, surengusi įspūdingą jaunimo iniciatyvą „Beach Party“ bei pradžiuginusi naujos jaunimo organizacijos įkūrimu, toliau sėkmingai vykdančios savo veiklą.

„Metų jaunimo lyderis“ – nominacija atiteko Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos abiturientei Austėjai Norvaišaitei, dvejus metus ėjusiai mokyklos prezidentės pareigas bei jau ketverius metus mokyklos prezidentūros narei. Per šį laikotarpį Austėja nuoširdžiai atsidavė savo veiklai, organizavo „Veiviržėnų penkiakovę“, o taip pat yra organizacijos „Nebūk abejingas“ aktyvistė.

„Metų jaunimo ambasadorius“ – asmuo, aktyviai veikiantis kartu su jaunimu, palaikantis ir skatinantis iniciatyvas. Šis apdovanojimas atiteko Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojai Rasai Rusteikienei, organizuojančiai dauguma gimnazijos švenčių, taip pat ruošiančiai mokinius skaitovų konkursams, kurie daugelį kartų yra tapę laureatais ir išgirsti visos Lietuvos mastu.

„Metų jaunimo rėmėjas“ – idėjų vystymuisi svarbi ir finansinė parama, kurią mūsų rajono jaunimui užtikrina Klaipėdos rajono verslo įmonių asociacija. Ji rūpinasi, kad jauni žmonės susipažintų su įvairiomis profesijomis – inicijavo šešėliavimo programą Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje, vasaros sezonu įdarbino jaunuolius kvalifikuotam darbui ir padėjo ugdyti kompetencijas marketingo ir vadybos srityse, taip pat finansiškai parėmė jaunimo iniciatyvą „Beach Party“ ir nuolat suteikia galimybes jaunuoliams savo įmonėse atlikti praktiką, išbandyti darbo pozicijas.

„Metų jaunoji šeima“ – nominacija apdovanoti Andželina ir Tomas Papieviai, auginantys trinukus, tačiau aktyviai įsitraukiantys į rajono bendruomeninę veiklą. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai, vaikų stovyklų organizatoriai, visą savo laisvą laiką skiriantys Klaipėdos rajono vaikų ir jaunimo sporto užimtumui.

„Metų jaunasis verslininkas“ – Klaipėdos rajono gyventoja, su verslo iniciatyva startavusi Klaipėdos rajone ir toliau ją sėkmingai įgyvendinanti bei savo verslumu rodanti pavyzdį jaunimui – Ema Navickienė. Verslininkė įkūrė „Hero Talents“ neįgaliųjų modelių agentūrą, siekiančią žmones su įvairiais kūno ypatumais veikti reklamų ir renginių rinkose.

„Metų jaunasis darbuotojas“ – nominacijos nugalėtoja tapo Skaistė Vytuvytė – mergina dirbo mokytojos padėjėja privačiame darželyje ir buvo ypatingai gerai įvertinta darželio vadovybės ir kolegų. Įsidarbino pagal jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programą, siekė geriausių rezultatų ir tobulėjimo darbo aplinkoje.

„Metų jaunimo projektas“ – iniciatyva, sulaukusi didelio pasisekimo tarp jaunimo ir sujungusi daug jaunų žmonių į vieną komandą. Tokiu projektu tapo „Poilsio ir aktyvių žaidimų zona“, inicijuota Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos mokinių.

„Metų savanoris“ – Klaipėdos rajono metų jaunimo ambasadorė Deimantė Gečaitė, baigusi jaunimo savanorišką tarnybą atvirame jaunimo centre ir likusi toliau savanoriauti. Mergina taip pat yra Klaipėdos rajono „Apskritojo stalo“ dalyvė, Jaunimo iniciatyvos „Heatzzz“ narė, veržli, energinga ir kupina idėjų.

„Metų jaunimo organizacija“ – tai jaunimo organizacija, aktyviai veikianti savo būstinėje, jungianti jaunus bendraminčius, bendradarbiaujanti, įgyvendinanti garsius projektus ir naujas idėjas. Tai jaunimo centras ir ašis, aplink save burianti aktyvią ir veiklią Klaipėdos rajono jaunimo bendruomenę – Kretingalės pagrindinės mokyklos mokinių taryba.

 

Įteiktos mero padėkos

Padėka Ketvergių pagrindinės mokyklos mokytojai Rasai Urmonienei – už ryžtingumą, darbštumą ir kūrybiškumą, organizuojant jaunimo veiklas, projektų kūrimą ir įgyvendinimą.

Jaunimo reikalų tarybos bei jaunimo organizacijos „Alterno“ narei Ievai Dobravalskytei – už iniciatyvumą, kūrybiškumą ir aktyvią veiklą, organizuojant jaunimo užimtumą.

Gausiais aplodismentais lydėtas Gargždų atviro jaunimo centro direktorius Aidas Kryževičius – dėkota už iniciatyvas, veiklumą ir atkaklumą.

Didelis ačiū tartas ir jaunimo reikalų koordinatorei Adelijai Radžienei už nuoširdų ilgametį darbą ir rūpestį jaunimu, koordinuojant įvairias iniciatyvas.

 

Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso laureatai

Kūrybiškumo skatinimo konkursui – 10 metų. Per šį laikotarpį premijomis apdovanoti 37 mūsų rajono jaunuoliai. Vakaro metu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas įteikė dar tris premijas metų kūrybiškiausiems rajono jaunuoliams.

Už kūrybinius nuopelnus regioniniu mastu 150 eurų premija apdovanota Orinta Kiaulakytė;

200 eurų premija atiteko Arnui Simonaičiui, Gargždus garsinančiam visos Lietuvos mastu;

Didžiausia, 300 eurų premija skirta Liepai Šideikytei, savo pasiekimais garsinančiai mūsų miestą tarptautiniu mastu.

 

Jaunimo reikalų tarybos padėkos

Apdovanoti ir tie jaunuoliai, kurie metų eigoje dalyvavo įvairiose iniciatyvose, įgyvendino projektus. Padėkos raštai ir dovanėlės įteiktos 17 aktyviausių Klaipėdos rajono jaunuolių. Padėkos raštai įteikti ir 24 aktyviausiai Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programoje dalyvavusiems jaunuoliams. 16 šių jaunuolių, surinkusių daugiausiai balų, gavo 100 eurų vertės dovanų kuponus, o 8 – 50 eurų vertės dovanų kuponus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,