Mano Gargždai



Pamokos mokytis: licėjaus abiturientė su „Vaivorykštės“ gimnazistais dalijosi efektyviais būdais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Integruotos pamokos dalyviai Integruotos pamokos dalyviai

Grupė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientų dalyvavo biologijos bei lietuvių kalbos ir literatūros integruotoje pamokoje „Mokėjimas mokytis. Kaip atrasti sau tinkamus būdus?“ Su gimnazijos ketvirtokais veiksmingais mokymosi būdais dalijosi bendraamžė Milda Tulabaitė – Klaipėdos licėjaus tarptautinio bakalaureato diplomo programos abiturientė.

 

Abiturientė Milda pasidalijo patirtimi, kad jai tinkamai mokytis padeda keletas būdų: per pamoką aktyvus klausymasis, medžiagos konspektavimasis, klausimų kėlimas. Savarankiškai mergina ta tema peržiūri vaizdo medžiagą, studijuoja vadovėlio medžiagą, pildo korteles, schemas, ieško asociacijų, naudoja skirtingų spalvų rašiklius, pamokų medžiagą aiškina kitiems... Milda patarė susikurti mokymosi ritualą, planuoti veiklas ir būtinai skirti laiko poilsiui, pavyzdžiui, valandą intensyviai mokaisi – pusvalandį ilsiesi. Dvyliktokė priminė, koks svarbus ilsintis yra judėjimas!

Milda Tulabaitė atviravo, kad reikia išbandyti įvairius mokymosi būdus, kad atrastum sau tinkančius. Mergina neslėpė, jog yra tokių temų, kurios ne taip traukia, tada gelbėja savimotyvacija. Beje, mokslininke tapti planuojanti mokinė sakė, jog mano, kad ypač svarbus loginis (matematinis) mąstymas bei įvairių knygų skaitymas.

Pamokos dalyviai uždavė bendraamžei klausimų, ne vienas pasižymėjo patarimų, kaip mokytis – juk ši veikla reikalinga visą gyvenimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,