Mano Gargždai



Klaipėdos jaunimo teatro premjera – monospektaklis „Švyturys“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aktorė, grupės „Graži ir ta galinga“ narė Marija Žemaitytė vaidins monospektaklyje „Švyturys“. Agnės Papievytės ir Mato Mačiulskio nuotraukų koliažas Aktorė, grupės „Graži ir ta galinga“ narė Marija Žemaitytė vaidins monospektaklyje „Švyturys“. Agnės Papievytės ir Mato Mačiulskio nuotraukų koliažas

Klaipėdos jaunimo teatras pristato premjerą monospektaklį „Švyturys“. Balandžio 12 dieną Klaipėdos Kultūros fabrike Pauliaus Pinigio režisuotame spektaklyje pirmą kartą monospektaklyje vaidins aktorė, grupės „Graži ir ta galinga“ narė – Marija Žemaitytė.

 

Spektaklio pjesės autorius Timotée de Fombelle kalba apie vienišoje saloje gyvenantį žmogų. „Tai yra novelė ir kai ją perskaičiau, man patiko istorija, kaip ji yra parašyta, patiko, jog yra daug vaizduotės, jog yra žaidžiama ir balansuojama ant „tikra-netikra“ ribos“, – pasakoja spektaklio režisierius. Tai istorija apie vienatvę. Žmogų, kuris nežino apie likusį pasaulį, kuris gyvena apsuptas savo mažų prisiminimų, uolų ir paukščių saloje. Tai kūrinys apie žmogų, kurio visas gyvenimas yra švyturys. Čia kasdienybė susilieja su metų laikais ir horizontas nuolat persekioja. O realybė čia ryškiausia, kai užmerkiame akis.

„Nors novelėje pagrindinis veikėjas yra vyras, tačiau man pasirodė, jog jis pernelyg švelnus ir tas jo sukurtas pasaulis labai mergaitiškas: triušiukai, cukraus gabaliukai, meilė. Todėl šiam spektakliui vaidinti pasirinkau Mariją Žemaitytę“, – sako P. Pinigis. Veikėja kasdien apsupta neramių jūros vandenų atveria jautriausias savo gyvenimo kerteles ir pasidalina didžiausiais džiaugsmais. Kaip atrodo žmogaus gyvenimas saloje, iš kurios ištrūksta tik paukščiai, o niekas kitas ir nežino, kokia tamsa būna jūros vidury?

Tai Pauliaus Pinigio trečiasis režisuotas spektaklis Klaipėdos jaunimo teatre. Tiesa, šiemet jis kartu su savo mokytoju pastatė imersinį spektaklį Kuliuose „Išpažintis“. 2023 m. P. Pinigio režisuotas spektaklis „Belaukiant Godo“ buvo gausiai apdovanotas profesionalių Lietuvos teatrų festivalyje „Teatro genas“.

Marija Žemaitytė Klaipėdos jaunimo teatre nuo 2012 metų yra sukūrusi dešimtis tiek komiškų, tiek dramatiškų vaidmenų. Dalios Tamulevičiūtės teatrų festivalyje su spektakliu „Įstrigę“ (rež. Árpád Schilling) ji buvo įvertinta kaip geriausia aktorė.

Monospektaklis „Švyturys“ po premjeros leisis į gastroles po Lietuvą: balandžio 20 dieną bus rodomas Vilniuje, gegužės 9 dieną vėl Klaipėdoje, o gegužės 24-ąją – Kaune.

Daugiau informacijos: kjt.lt

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 648 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,