Mano Gargždai



Gargždų gimtadienyje – trijų Baltijos šalių grupės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Gargždų 771-ojo gimtadienio proga į slėnį atvyko grupės iš visų trijų Baltijos šalių – „Puuluups“ iš Estijos, „Tautumeitas“ iš Latvijos bei lietuvių grupė „Žalvarinis“.

 

Gargždų miesto gimtadienyje koncertą surengė viena įdomiausių šiandieninių Estijos grupių „Puuluup“. Šis kolektyvas susibūrė 2014 metais, išleido tris albumus ir jau spėjo laimėti visus pagrindinius muzikos apdovanojimus gimtojoje Estijoje. Ne kartą Lietuvoje koncertavę „Puuluup“ prikausto žiūrovų dėmesį. Šie muzikantai groja istoriniais, viduramžius menančiais ir Estijos salose iki XX amžiaus pradžios dar naudotais muzikos instrumentais – talharpomis, o folkloro muzikos motyvus papildo moderni „loopinimo“ technika. Nors grupės kūryba priskiriama nu-folk muzikos stiliui, patys muzikantai save šmaikščiai vadina „neo-zombie-post-folk“ atstovais. Kai kuriuos kūrinius muzikantai atlieka savo išgalvota kalba.

Tautumeitas“ – tai 2015 m. susikūrusi magiška etnogrupė iš Latvijos. Šešių grupės merginų kuriamoje muzikoje ir kostiumuose susilieja tradicija ir futurizmas, galia ir moteriškumas. Apkeliavusios Latviją, Kiniją, Japoniją, Šveicariją, Vokietiją ir Lenkiją, sukūrusios laurus skinančias dainas su muzikos grupe „Brainstorm“ ir kitomis, atvyko į Gargždų miesto šventę. Charizmatiškos merginos iš Latvijos „Tautumeitas“ susirinkusius miesto svečius stebino magišku etno ir šiuolaikinės muzikos deriniu. Grupės kuriamoje muzikoje susipina nauji muzikos stiliai, žanrai ir neįprasti etninės muzikos sąskambiai

Lietuvos folkroko grupę „Žalvarinis“ gerbėjai puikiai pažįsta jau daugelį metų. 2001 metais susikūrusi grupė spėjo nueiti ilgą ir spalvingą kelią, išleisti vienuolika albumų, dalyvauti Lietuvos dainų šventėje, pasirodyti įvairiuose Lietuvos ir užsienio festivaliuose. Grupės muzika skamba filmų garso takeliuose, radijo stotyse, televizijoje, taip pat yra įtraukta į abiturientų muzikos egzamino klausimyną.

Grupės energija ir rokenrolinis, bliuzinis grooveas įsuka, išjudina visus. Todėl nenuostabu, kad grupė pasirodo įvairiuose roko muzikos festivaliuose ne tik Lietuvoje, Latvijoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Austrijoje, Lenkijoje… O praėjusį šeštadienį jie pasirodė Gargžduose.

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 123 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,