Mano Gargždai



Dagos šventėje pažymėtas „Cyrulelio“ 35 metų jubiliejus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
K. Abromavičiūtės nuotr. K. Abromavičiūtės nuotr.

Doviliškiai jau neįsivaizduoja rudens be tradicinės Dagos šventės. Šiemet parodyta ne tik kiek per metus pridagota, bet ir trankiai atšvęstas folkloro ansamblio „Cyrulelis“ 35 metų jubiliejus.

 

Jaukioje Etninės kultūros centro salėje gūžėsi visas būrys sveikintojų ir tautiniais rūbais pasipuošusių kolektyvų. Renginio metu buvo prisiminta „Cyrulelio“ įkūrimo istorija, pasidžiaugta, kad per tuos ilgus metus ansamblio įkūrėjui ir iki šiol jam vadovaujančiam Vidmantui Radavičiui pavyko išlaikyti ir puoselėti taip šiais laikais svarbius tautinius papročius.

Naujienų portalui „Mano Gargždai“ V. Radavičius sakė, kad per tuos metus pasitaikė visko.

„Mūsų kelias – banguotas. Kūrybiniu atžvilgiu buvo ir pakilimų ir nuosmukių, tačiau džiugu, kad sugebėjome atsilaikyti. Žinoma, visuomet norisi parodyti daugiau, bet tam reikia ir laiko, ir žmonių. Šiais laikais žmonės užsiėmę, ypač – jaunimas. Taip pat savo duoda ir renginių, koncertų gausa. Viena vertus, tai gerai, žmonės turi didelę pasiūlą, gali rinktis, kur dalyvauti. Iš kitos pusės, tradicinis folkloras dažniausiai nukenčia, ne daug kas kreipia dėmesį į tai, ką mes kaip tauta esame užauginę ir išlaikę per šimtmečius, kas užsienio šalyse labai vertinama“, – savo mintimis dalijosi ilgametis „Cyrulelio“ vadovas.

Paprašytas jubiliejaus proga kolektyvui ir sau ko nors palinkėti, V. Radavičius nedaugžodžiavo: „Toliau gyvuoti ir puoselėti gražias tradicijas.“

Tačiau Dagos šventės metu gražūs žodžiai liejosi kaip iš gausybės rago. Pasveikinti kolektyvo atvyko ir Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas. Žemaitiškai prabilęs rajono vadovas pažymėjo, kad šiemet kultūrinio derliaus ir meno šventė ypatingai prasminga. Įteikdamas kolektyvui padėkos raštą ir dovanas, linkėjo kolektyvui toliau džiuginti savo pasiekimais.

„35 metai kolektyvui – tikrai labai daug. Dėkoju, kad nuoširdžiai dovanojate savo laiką mūsų tradicijų puoselėjimui, rajono vardo garsinimui. Viskas mūsų rankose, kol tradicijos keliauja iš kartos į kartą. Linkiu sveikatos ir dar daug entuziazmo“, – sveikino ir Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Violeta Riaukienė.

Gražių žodžių negailėjo ir Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis sakydamas, kad „Cyrulelio“ kolektyve susirinkę tik laimingi žmonės.

„Vadovaujant Vidmantui, jūs atsiribojate nuo šiuolaikinių technologijų, kurios beprasmiškai atima laiką. Dainuojate, šokate, vaidinate ir grojate, kol telefonai guli kažkur užmiršti“, – renginio metu sakė G. Bareikis.

Kolektyvą sveikino ir Seimo narė Rasa Petrauskienė, Tarybos narė Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, gyvuoti dar šimtą metų linkėjo ir Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė

Pasveikinti kolegų bei parodyti gražiausius pasirodymus į renginį atvyko ir visas pulkas ansamblių. Čia savo programas pristatė Girkalių skyriaus folkloro ansamblis „Žiogupis“ (vadovė Agota Zdanavičiūtė), Klaipėdos rajono etninės kultūros centro Dovilų folkloro ansamblis „Lažupis“ (vadovė Rūta Vildžiūnienė), Priekulės meno ir kultūros centro folkloro ansamblis „Vėlingis“ (vadovė. R. Vildžiūnienė), Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus suaugusiųjų folkloro ansamblis „Kvėitys“ (vadovė Regina Jokubaitytė). Šoko ir dainavo visi susirinkę. Po vaišių muzikantai, vadovaujami Jono Kavaliausko, ir toliau neleido niekam prisėsti, kol sutemo.

 

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 255 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,