Mano Gargždai



Kino teatras neatidarytas, bet jau niokojamas

Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)
Viršuje - prieš, apačioje - po rekonstrukcijos. Kino teatre įrengtos modernios kėdės. Jono Mikučio ir Aistės Daukantienės nuotraukos Viršuje - prieš, apačioje - po rekonstrukcijos. Kino teatre įrengtos modernios kėdės. Jono Mikučio ir Aistės Daukantienės nuotraukos

     Gargždų kino teatro „Minija" atidarymo po rekonstrukcijos darbų dar teks lukterėti, nes rengiami ir derinami dokumentai Statybos užbaigimo komisijai. Tačiau ir išorė, ir vidus jau sutvarkyti.

 

     Daugelis, ko gero, nebepamena, kaip pastatas atrodė iki rekonstrukcijos – nuo plytų mūro sienų nubyrėjęs tinkas, pajuodęs fasadas, apsamanoję pamatai, ką jau bekalbėti apie gūdžius sovietmečio laikus menantį pastato vidų. Dabar „Minija" puošia miestą, tačiau kaip ilgai taip bus?


     Ne per seniausiai pastato sienos buvo apmėtytos obuoliais. Ramų kampą pasisėdėjimui su buteliu ir cigaretėmis kažkas atrado prie kino teatro laiptų – netrukus čia mėtėsi sudaužyti buteliai, cigarečių pakeliai ir nuorūkos. Automobilių vairuotojai neleistinai stato transporto priemones šalia esančioje krepšinio aikštelėje, o padangų žymės paliekamos net ir žaliai vejai, augalams skirtose vietose.


     Kino teatro atnaujinimo ir rekonstrukcijos darbų vertė siekė 2,9 mln. Lt iš Europos Sąjungos ir Savivaldybės biudžetų. Į juos pinigai suplaukia iš mūsų visų piniginių – mokame mokesčius, kurie paskirstomi ir švietimo reikalams, sveikatos apsaugai, kelių tiesimui ir daugeliui kitų sričių, žinoma, ir pastatų atnaujinimui. Jeigu dar esate per jauni dirbti, žinokite, kad šiuos mokesčius sumokėjo jūsų tėvai, seneliai. Vis dėlto, norisi tikėti, kad tausosime savo pačių turtą, o pamatę nederamai besielgiančius, drąsiai juos sudrausminsime.


     Tikimasi, kad visos reikalingos procedūros netrukus bus sutvarkytos ir įsitaisę patogiose ryškiaspalvėse kėdėse su aukso spalvos siūlais išsiuvinėtu „Minijos" vardu galėsime žiūrėti čia rodomus naujausius filmus. Kviečiame žvilgterėti, kaip keitėsi ir kaip šiandien atrodo legendinis mūsų visų kino teatras.

 

Jono Mikučio ir Aistės Daukantienės nuotraukose - kino teatras anksčiau ir dabar:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,