Mano Gargždai



Vaidas Kvedaras: „Kiekvienas Gargždų teatro aktorius turi savo „grūdelį“

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Repetuoti Gargždų aktoriai renkasi du kartus per savaitę Repetuoti Gargždų aktoriai renkasi du kartus per savaitę

Gargždų vardą garsina ne vienas sportininkas, muzikantas, kiti talentai. Netrukus miestą reprezentuos ir vietinis teatras. Jau kelis mėnesius būrys entuziastų renkasi į teatro repeticijas, tobulėja, stengiasi, nes turi nemenkų tikslų.

 

Siekis – gera bazė

Gargždų teatrui vadovauja Gargždų kultūros centro renginių režisieriaus pareigas einantis Vaidas Kvedaras, kuriam ir kilo idėja jį įkurti.

Teatras jam nėra svetimas. V. Kvedaras Klaipėdos universiteto Teatro katedroje mokėsi teatro režisūros bei įgijo renginių režisūros specializaciją. Šiuo metu jis kremta teatro režisūros magistro studijas. Prieš kurį laiką jis subūrė aktorius Radviliškyje ir su jais pastatė du spektaklius. Be to, yra „Švyturio menų doko“ idėjos autorius ir įkūrėjas.

V. Kvedaras turi tikslą Gargžduose sukurti rimtą teatrą, kuriame vėliau galėtų tobulėti ir kiti režisieriai.

„Mano idėja – sukurti teatrinę bazę. Galbūt aš čia dirbsiu 3-4 metus. Nenoriu užsisėdėti, noriu tobulėti ir vietą užleisti jaunam režisieriui. Gal jam, ką tik baigusiam studijas, čia būtų barjeras, karjeros šuolis. Nereikia bijoti to, kad atėjęs jaunas žmogus po kažkiek metų išeis. Jei mes sukursime gerą bazę, bus eilė norinčių čia dirbti. O spektaklius yra kam rodyti – Gargžduose tiek žmonių!“ – mąstė V. Kvedaras.

 

Ir mėgėjai gali puikiai vaidinti

Teatras vietinius gyventojus sudomino. Pasak režisieriaus, į pirmąsias repeticijas atėjo daugiau nei 20 žmonių. Žinoma, dalis jų atsisijojo ir liko maždaug 18 narių branduolys.

„Visi skirtingi ir įdomūs, skirtingo amžiaus. Pavyzdžiui, vienas vyras atėjo ir pasakė, kad ateis po kelių savaičių, kai taps pensininku. Ir dabar jis – aktorius. Truputį gaila, kad išgaravo pasirodęs jaunimėlis. Jiems tarp suaugusiųjų būtų buvusi gera patirtis – pajausti jų pasaulėžiūrą, suvokimą ir praplėsti saviškį. Uždarytas viename rate su vienodais žmonėmis – mažai tobulėji. Tačiau, žinoma, kiekvienas mes turime pasirinkimo laisvę“, – svarstė V. Kvedaras.

Jis nė neabejoja, kad ir mėgėjai aktoriai gali puikiai vaidinti. Režisierius teigė, kad, jei žmogui duotas aktorystės talentas, joks diplomas to neparodys, tai reikia pastebėti.

„Netgi ir talentas yra išugdomas, jei sugebi atrasti žmogaus dureles ir jas atidaryti. Ir jei žmogus nepadarė vienos scenos, tai nereiškia, kad jis kitos nepadarys“, – kalbėjo V. Kvedaras.

 

Aktoriai ima atsiskleisti

vidineteatro

 

Repetuoti Gargždų aktoriai renkasi du kartus per savaitę. Jie atlieka įvairius pratimus, mokosi valdyti ir koncentruoti dėmesį.

„Dabar teatro nariai turėjo paruošti etiudus – iš tarptautinių žodžių žodyno išsirinkti po žodį ir jį suvaidinti. Kiekvienas aktorius turi savo „grūdelį“. Jau vien pasirinkę žodžius jie atsiskleidė, nes juos renkasi pagal save, tik to nepastebi“, – tvirtino V. Kvedaras.

Režisierius patikino, kad ir jis, ir aktoriai yra nusiteikę rimtai dirbti: „Ir savo aktoriams pasakiau, kad čia – ne saviveiklos būrelis, į kurį ateini ar išeini, kada nori. Mes dirbame ir darome“.

V. Kvedaras užsimojo parašyti scenarijų spektakliui apie Gargždų miestą: nuo pradžių pradžios iki šių dienų. Jis atskleidė, kad jau parašė dvi scenas: pradžios ir finalo, kad spektaklyje bus naudojamos vaizdo projekcijos, kūrinys bus muzikalus garso takeliais.

Paklaustas, kada bus galima pamatyti pirmąjį Gargždų teatro pasirodymą scenoje, jis spėjo, kad tai anksčiausiai galėtų įvykti nebent kitų metų pabaigoje, žiemą.

„Norisi viską padaryti gerai, o ne studentiškai. Reikia ne tik pastatyti spektaklį, bet ir pasirūpinti kitais dalykais, pavyzdžiui, apšvietimu, ko Gargždų kultūros centras praktiškai neturi. Kiti gali sakyti, kad iš bet ko galima kažką padaryti. Aišku, galima. Bet kodėl tai turėtų būti rodiklis? Jei yra galimybė padaryti geriau, kodėl nedaryti taip? Manau, kad spektakliai yra statomi ne pagal tai, kas yra, o ką režisierius sugalvoja“, – teigė V. Kvedaras.

 

Gargždų teatro aktoriai:

srtfondasteatras

1 komentaras

  • Likome labai nusivylusios renginiu vedeju - organizatorium VAIDU KVEDARU. Dirbome su juo 2014 m. vasara Palangoje cirko festivalyje "Stebuklu salis" ir likome apgautos. VAIDAS KVEDARAS mums nesumokejo atlyginimo ir ne gana to nuolat melavo, issisukinejo ir prisiekinejo, kad jis ne melagis, kad tikrai sumokes, vis atideliodamas atsiskaitymo data. Taip ir neatsiskaite....Didesnio melagio ir sukciaus nesame sutike. Dirbame jau daug metu, bendradarbiaujam su ivairiais zmonemis, renginiu organizavimo firmomis, bet tokio atvejo nesame turejusios. Nepasitikekit siuo zmogumi ir dalinkites sia informacija, kad kiti atlikejai nenukentetu ir neliktu apgauti, kaip mes.

    Pranešti Akrobates Trečiadienis, 2015 vasario 11 09:05 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 402 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,