Mano Gargždai



Ko negalima pamiršti ruošiant šventinį stalą?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Maistu dažniausiai apsinuodijama ar net kyla ūmių žarnyno ligų protrūkių po gausių, namuose gamintų vaišių. Tad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kaip rinktis, laikyti ir ruošti maistą šventiniam stalui.

 

• Perskaitykite ženklinimo etiketę. Rinkdamiesi maisto produktus, įsitikinkite, kad tinkamumo vartoti terminas nepasibaigęs ir produkto sudėtis atitinka jūsų poreikius.

• Kaip dėti į krepšelį? Prieš dedant žalią mėsą, paukštieną ar žuvį į pirkinių krepšį, šiuos produktus reikėtų supakuoti į dvigubas pakuotes, kad jie neužterštų tų maisto produktų, kurie bus vartojami be papildomo terminio apdorojimo. Nereikėtų rinktis produktų pažeistomis pakuotėmis.

• Nepamirškite higienos ir maisto ruošimo taisyklių. Virtuvėje laikykite švaros, dažniau plaukite rankas. Įrankius, lenteles ir stalų paviršius, ant kurių buvo dorojama žalia mėsa ar paukštiena, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą ir daržoves reikėtų pjaustyti ant skirtingų lentelių.

• Namuose maistą laikykite tinkamai. Paruoštą maistą laikykite šaldytuve taip, kad jis nesiliestų su žaliais produktais. Virto, kepto, troškinto maisto nerekomenduojama palikti kambario temperatūroje ilgiau kaip 2 valandoms. Tortus su kremais, kitus greitai gendančius saldumynus taip pat būtina laikyti šaldytuve. Gaminti patiekalų reikėtų tiek, kiek šeimos nariai gali suvalgyti, ir nevartoti to paties maisto kelias dienas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 216 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,