Mano Gargždai



Drevernos moksleiviai – etnografinių regionų varžytuvių nugalėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Drevernos pagrindinės mokyklos komanda. Dalyvių nuotr. Drevernos pagrindinės mokyklos komanda. Dalyvių nuotr.

     Drevernos pagrindinės mokyklos komanda dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro rengiamose etnokultūrinio projekto „Atverk tautos lobynų gelmes" varžytuvėse. Šių varžytuvių tikslas – siekti etnografinių regionų savitumo išsaugojimo, skatinti mokinius domėtis ir pažinti gimtojo krašto tradicinę kultūrą, praplėsti žinias apie tarmes, ugdyti etnokultūrinį kūrybiškumą, baltišką pajautą, puoselėti papročius ir tradicijas.


     Jau pernai, pasipuošę naujais Drevernos kultūros namų įsigytais tautiniais rūbais, buvom pakviesti dalyvauti respublikiniame ture kaip svečiai. Šiemet tapome pirmos vietos laimėtojais ir respublikiniame ture atstovausim ne tik savo mokyklai ir miestelui, bet ir Mažosios Lietuvos regionui.


     Garbinga teisėjų komanda, kurios pirmininkė buvo gerai visiems žinoma etnologė Gražina Kadžytė, nebarė ir neteisė, o džiaugėsi ir draugiškai taisė mūsų klaidas.


     Šiose varžytuvėse komandos dalyvavo keturiuose konkursuose. Pirmajame, pristatydami savo Dreverną, stengėmės vartoti kuo daugiau lietuvininkų tarmės žodžių, todėl kitoms komandoms ir komisijai turėjome paruošę net savo tarmės žodynėlį. Antrajame konkurse pristatėme savo krašto tautinį kostiumą; trečiajame – visus pamokėme savo krašto žaidimų, o paskutiniam, kulinarinio paveldo konkursui, mums pasiruošti padėjo Svencelės žvejas Vytautas Toliušis ir jo žvejytė Jurga Toliušienė – jų šviežiai parūkyta ir pakepta žuvis visiškai pavergė ir komisijos, ir visų čia susirinkusių aštuonių komandų dalyvius – „šmekiavo" ir dar norėjo.


     Linksmi ir laimingi grįžome į Dreverną, žinodami, kad privalome dar patobulinti savo programą, ir tada, kaip ištarė mūsų viena dalyvė, devintokė Reda: „Lauk, mūsų, Vilniau, mes atvažiuojame..."

 

Dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 285 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,