Mano Gargždai



„Bangos“ jaunimas dalyvavo turnyre Austrijoje

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

     Liepos 24-26 dienomis VšĮ „Gargždų futbolas" 2000, 2002 ir 2004 metais gimę vaikai dalyvavo tarptautiniame turnyre „International Youth Week 2015" Austrijoje.


     U-15 (2000-2001) amžiaus grupėje varžėsi 6 komandos, kurios per 3 dienas tarpusavyje sužaidė po kartą. Pirmose rungtynėse prieš austrų „Inneres Ennstal" „Bangos" penkiolikmečiai dominavo nuo pat rungtynių pradžios, bet pasižymėti pavyko tik antro kėlinio pradžioje. Įmušus pirmąjį įvartį, gargždiškiai nesustojo ir iki rungtynių pabaigos varžovą nubaudė dar dusyk. Antrose rungtynėse prieš čekų „SKP Budweis" lydėjo nesėkmė: net 3 kartus kamuolys atsitrenkė į vartų konstrukciją, o rungtynių pabaigą apkartino J.Karnausko trauma ir du pašalinimai iš aikštės. Galutinis rungtynių rezultatas – 0:0. Antrą turnyro dieną „Banga-2000" komanda taikiai išsiskyrė su „Jelgava" ir lengvai susidorojo su rumunų „Benta". Paskutinėse rungtynėse laukė būsimi turnyro nugalėtojai – „Sarajewo" futbolininkai. Per pirmas aštuonias minutes apsigynę nuo lietuvių atakų, bosniai surengė keletą pavojingų kontratakų, dvi iš kurių baigėsi įvarčiais. Antrajame kėlinyje gargždiškiai uždarė varžovą jo pusėje, bet iš daugybės sukurtų progų įvarčiu virto tik I.Grykšo smūgis. Surinkę 8 taškus gargždiškiai liko 3 vietoje. Šiame turnyre „Bangą-2000" atstovavo šie futbolininkai: D.Španceris, R.Cirtautas, V.Šimuliūnas, A.Jakaitis, J.Karnauskas, D.Samalius, B.Šatkus, M.Petrikas, I.Grykšas, V.Antužis, K.Ivanovas, N.Srėbalius, J.Dilys ir E.Rusteika.


     U-13 (2002-2003) amžiaus grupėje 8 turnyre dalyvavusios komandos iš pradžių rungtyniavo grupės varžybose. „B" pogrupyje rungtyniavę gargždiškiai jau pirmose rungtynėse susitiko su būsimais turnyro nugalėtojais – bosnių „Borac Banja Luka". Pirmajame kėlinyje gargždiškiai nesurado priešnuodžių galingesniems varžovams (0:4), tačiau kiek sėkmingesnis antrasis kėlinys lėmė pralaimėjimą 2:5. Antrose rungtynėse „Bangos" futbolininkai nepaliko vilčių vietos „Inneres Ennstal" futbolininkams, kuriuos įveikė rezultatu 6:0. Paskutinėse rungtynėse dėl patekimo į „mažąjį finalą" „Banga-2002" 3:2 įveikė Liuksemburgo „Etoile Clemency" ekipą. Rungtynėse dėl 3 vietos prieš FC „Minsk" komandą aktyviai rungtynes pradėję gargždiškiai pirmieji po sėkmingai atlikto baudos smūgio įsiveržė į priekį, tačiau kėlinio pabaigoje varžovai smūgiu iš aikštės krašto rezultatą išlygino. Antrame kėlinyje „Minsko" futbolininkai sėkmingai įžaidė baudos smūgį ir po kelių rikošetų kamuolys dar kartą atsidūrė „Bangos" vartuose. Per likusį laiką „Bangos" jaunimas metė visas pajėgas lyginti rezultatą, tačiau taip ir nesugebėjo realizuoti sukurtų progų. Gargždų „Bangą-2002" atstovavo: D.Stalmokas, D.Norvilas, N.Andrejevas, G.Rudgalvis, A.Luža, N.Žebrauskas, J.Kerpė, A.Šveistrys, A.Ložinskas, B.gailius, M.Buivydas, J.Pocius, V.Magdušauskas, M.Gelžinis ir M.Žukauskas.


     U-11 (2004 ir jaun.) amžiaus grupėje „B" pogrupyje rungtyniavę gargždiškiai pirmose rungtynėse itin lengvai įveikė estų „Paide" komandos pasipriešinimą. Vėliau susitiko su pagrindiniais grupės favoritais – „Minsk" futbolininkais. Pirmajame kėlinyje praleidę įvartį, „Bangos" vienuolikmečiai nenuleido rankų ir iki rungtynių pabaigos likus žaisti dviem minutėmis tolimu smūgiu išplėšė lygiąsias, kurios suteikė vilties kovoti dėl patekimo į finalą. Paskutinėse grupės etapo rungtynėse „Banga-2004" neišlaikė turėto pranašumo ir nusileido JFA „Jelgava" ekipai. Rungtynėse dėl 5 vietos prieš Sankt Peterburgo „CSKA" ekipą gargždiškai jau per pirmąsias 10 minučių tris kartus pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą, o per likusį laikė išlaikė pranašumą ir pelnė lengvą pergalę rezultatu 5:1. „Bangą-2004" atstovavo: J.Virvilas, E.Paulikas, E.Jurjonas, J.Žutautas, G.Lygnugaris, K.Toleikis, K.Birgiola, G.Montvydas, R.Laugalys, T.Beržonskis, A.Samsonik, N.Šimkus, A.Petkevičius ir L.Stirbys.

 

     Šiai kelionei VšĮ „Gargždų futbolas" pasinaudojo Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų programos finansavimu, kuris buvo skirtas daliai transporto išlaidų kompensuoti.

 

     VšĮ Gargždų futbolas" nuotraukos":

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 242 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,