Mano Gargždai



Vaikai varžėsi Lietuvos šachmatų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šiauliuose vaikai ne tik žaidė šachmatais, bet ir susipažino su miestu, aplankė Dviračių muziejų, pabuvojo Kryžių kalne. Z.Bitino nuotr. Šiauliuose vaikai ne tik žaidė šachmatais, bet ir susipažino su miestu, aplankė Dviračių muziejų, pabuvojo Kryžių kalne. Z.Bitino nuotr.

Balandžio 15–17 dienomis Šiauliuose vyko BM08 (2008 m. gimimo ir jaunesnių vaikų) klasikinių šachmatų Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo trys Gargždų sporto mokyklos ugdytiniai: Domas Andrijauskas, Edvinas Andriušis ir Paulius Rusteika.  

 

Daug skirtingų emocijų teko patirti stebint mažųjų vaikų žaidimą. Šie kovėsi dažnai nukrypdami nuo teorinių tęsinių, savarankiškai interpretuodami. Todėl jų partijos iš vienos pusės buvo labai painios, neprognozuojamos, o iš kitos –  įdomios ir vertingos patirties kaupimo prasme. Savaime suprantama, tai buvo mažųjų šachmatininkų pačios pirmos atsakingos varžybos ir jiems viskas atleistina.

Mūsiškiai tarp 52 dalyvių lyg susitarę išsidalijo vietas šiek tiek aukščiau turnyrinės lentelės vidurio. Domas iškovojo 22-ą vietą (5 taškai iš 9 galimų), Paulius – 23-ią (taip pat 5 taškai), Edvinas – 26-ą (4,5 taško). Visi vaikai išankstinį planą įvykdė: pasiekti geri rezultatai ir iškovotos puikios pozicijos. 

Panašiai pasirodė ir dar vienas mūsų rajono atstovas – Sebastianas Stankus iš Radailių. Jis surinko 4,5 taško ir galutinėje įskaitoje buvo 25-oje vietoje.

Šiauliuose vaikai ne tik žaidė šachmatais, bet ir susipažino su miestu, aplankė Dviračių muziejų, pabuvo Kryžių kalne. Viskas jiems buvo vertinga.

Dėkoju Domo, Edvino ir Pauliaus tėveliams, išvykoje lydėjusiems savo vaikus ir padėjusiems spręsti visus kylančius klausimus.

  

      Nuotraukose – varžybų akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 80 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,