Mano Gargždai



Savivaldos ir verslo forume valdžia liaupsių sau nepašykštėjo

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Antradienį įvyko pirmasis Klaipėdos rajono savivaldos ir verslo forumas. S.Ulvikienės nuotr. Antradienį įvyko pirmasis Klaipėdos rajono savivaldos ir verslo forumas. S.Ulvikienės nuotr.

Antradienį Gargždų kino teatre „Minija“ būriavosi Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai, Administracijos skyrių vedėjai, seniūnai, verslininkai ir kiti suinteresuotieji – čia vyko pirmasis Savivaldos ir verslo forumas. Jo metu bandyta rasti atsakymą, kaip verslas galėtų prisidėti prie Klaipėdos rajono plėtros, dalytasi patirtimi.

 

Gyrė rajoną

Susirinkusiems dalyviams, iš kurių didesnė dalis buvo savivaldos atstovai, sveikinimo žodžius tarė rajono meras Vaclovas Dačkauskas ir Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, paraginęs ne kritikuoti, o kalbėtis ir susikalbėti, nes renginio tikslas – suprasti vieni kitus.

Pranešimą, kurio tema – „Savivaldybių ekonomikos plėtra“, pristatė Lietuvos Respublikos ūkio viceministras Gediminas Onaitis. Jis akcentavo, kad vienas iš svarbiausių ekonomikos vystymo regionuose dalykų – investicijos, tiek užsienio, tiek vietinės. G.Onaitis pasidalino svarstymais, kaip pritraukti investicijas, palinkėjo visiems susitelkti, nusistatyti kryptį ir jos link dirbti.

„Regionai turi identifikuoti savo stipriąsias puses, kokį potencialą turi, tada įsivertinti, kaip jį būtų galima realizuoti, kokios galėtų būti kryptys. Ir, „susifokusavus“ į jas, aišku, neatmetant kitų verslų, kryptingai dirbti“, – įžvalgomis dalinosi viceministras.

Taip pat renginio metu buvo pristatytas vaizdo įrašas apie Klaipėdos rajoną. Jame, pamiršę visas rajono bėdas ir problemas, privalumus ir pasiekimus žėrė meras ir vicemerės, Administracijos direktorius ir jo pavaduotojai.

 

Idėja – skulptūra „Bangai“

Pasiekimus apžvelgė ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė. Ji priminė, kad Klaipėdos rajono savivaldybė viena pirmųjų Lietuvoje sukūrė strateginį plėtros planą, strateginį veiklos planą, akcentavo, kad Savivaldybė pirmoji šalyje patvirtino rajono bendrąjį planą. R.Kučinskaitė pristatė įvairius rodiklius, kuriais galima pasigirti, pavyzdžiui, kad rajone mažėja nedarbas, kasmet daugėja ūkio subjektų, kad pagal verslumo lygį savivaldybė patenka į dešimtuką, ir pan.

Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius pasidalino svarstymais, kaip verslas ir savivalda bendradarbiaudami galėtų įgyvendinti vienokius ar kitokius projektus, aptarė rajono teritorijos plėtrą ir infrastruktūros galimybes, pasidalino kitų miestų patirtimi.

Taip pat G.Kasperavičius pristatė idėją įrengti naują poilsio zoną prie kino teatro „Minija“ ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro. Taip būtų įprasmintas futbolo klubo „Banga“ 50-ies metų jubiliejus.

„Numatytas didelis suolas, kurio viduryje galėtų atsirasti skulptūra su banga“, – kalbėjo G.Kasperavičius.

Skulptūros idėjos autorius skulptorius Algirdas Bosas visiems papasakojo, kaip kūrinys atrodytų.

 

skveras

Skulptūros ir skvero vizualizacija.

 

Diskutavo, ką gali kartu nuveikti

Renginio dalyviai ne tik klausėsi pranešimų. Lektorius, verslo ir vadybos konsultantas Vytautas Gaidamavičius, moderavęs forumą, jiems turėjo užduočių – susirinkusieji dirbo grupėse, diskutavo, kokie yra pagrindiniai verslo iššūkiai ir problemos, teikė patarimus Savivaldybei, tarėsi, kokia bendravimo forma tarp verslo ir savivaldos yra galima. Taip pat susipažino, bendravo vieni su kitais pertraukų metu.

Savo pranešimus pristatė ir verslininkai: bendrovės „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius, bendrovės „Litimbera“ bendrasavininkė Alina Petkevičienė, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius, Klaipėdos regiono plėtros tarybos narys Viktoras Krolis, Socialinės integracijos instituto programų vadovas Arūnas Survila.

 

Savivaldos ir verslo forumo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 383 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,