Mano Gargždai



Gargždų pyla maudė Minijos žemupio regatos dalyvius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Jau 11-ą kartą Minijoje klegėjo „Minijos žemupio regata“. Kaip ir kiekvienais metais, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras, šią šventę organizuoja po Jūros šventės, rugpjūčio pirmąjį savaitgalį.

 

Pradžioje planuota, Minijos žemupio populiarinimui didinti, suorganizuoti penkias regatas. Tačiau kasmet, norintys dalyvauti, jau vasaros pradžioje pradeda teirautis, kada prasidės registracija į regatą, taip pranešdami, kad renginys yra labai laukiamas.

Pastaraisiais metais net skelbimo į rajono spaudą nespėta įdėti, patalpinus informaciją Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro tinklalapyje ir įstaigos Facebook paskyroje, vos per dvi dienas visos vietos buvo užpildytos.

Šiais metais regatoje užsiregistravo 162 vandens sporto mėgėjai. Labai gaila, kad ne visi norintys galėjo dalyvauti, nes irkluotojų skaičius buvo ribotas.

11-osios „Minijos žemupio regatos“ dalyviai plaukė nuo Gerduvėnų kaime įsikūrusio „Baidarių centro“ iki Šernuose esančios N.Giniotienės turistinės stovyklavietės. Iš viso buvo įveikta 17 km. Nors pastarosios savaitės ir buvo lietingos, regatos dieną lietaus išvengta, tačiau retas finišą pasiekė sausas – baidarininkai buvo „išmaudyti“ Gargždų pyloje.

Minijos upės užtvanka, gargždiškių vadinama pyla, dalyviams pateikė daugybę netikėtumų ir ekstremalių pojūčių. Po keleto, paskutinių parų liūčių, vanduo MInijoje buvo labai pakilęs, todėl per užtvanką jis tiesiog veržėsi ir garmėjo žemyn putodamas. Pyla yra labai apleista, pavojinga, betoninė užtvanka trijose vietose jau seniai išlūžusi, prinešta šakų. Per užtvankos tarpus plaukiančios baidarės, vargiai išsilaikė neapsivertusios putojančiose srovėse, tarp akmenų. Adrenalino, regis, gavo visi regatos dalyviai. Vieniems ralis teužtruko vos keletą valandų, nes srauni upės srovė nešte nešė baidares.

Nepaisant nuotykių patirtų pyloje, pasiekus finišą, regatos dalyvių veidus puošė plačios šypsenos, persirengę sausus drabužius dalyviai susėdo valgyti karštos žuvienės ir dalintis patirtais įspūdžiais. Daug šiltų emocijų sukėlė bandelių ant laužo kepimas su Rima iš Klaipėdos rajono amatų centro. Su bandelių kepėjų komanda, iš Veiviržėnų, atvyko ir jų svečiai iš Vengrijos. Jie mielai dalyvavo bandelių ant lazdos kepime, džiaugėsi gamtos prieglobsčiu ir renginiu. Vakaro programa neapsiėjo be „kosminio futbolo“, vakaronės ir smagių šokių prie laužo bei šventinių fejerverkų.

Antrosios regatos dienos ryte laukė garso meditacija – rytinis maudymasis gongų ir dubenų garsuose su Juozu ir Elena Grigaliais. Antroji diena visuomet skiriama sportinėms varžyboms, kurias organizuoti padeda Klaipėdos rajono savivaldybės Sporto centras. Populiariausios buvo krepšinio komandinės varžybos. Per naktį prilijusi krepšinio aikštė regatos dalyvius pasitiko su bala, kurią stovyklavietės šeimininkas su kibiru tiesiog išsėmė. 

Renginį vainikavo vandens turistinio ralio varžybų laimėtojų apdovanojimai. Buvo apdovanotos geriausius rezultatus pasiekusios komandos, plaukusios dvivietėmis ir vienvietėmis baidarėmis, bei dešimtvietėmis kanojomis. Regatos laimėtojams – gargždiškių komandai „Optimistai“, Mero taurę įteikė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.   

Už pagalbą organizuojant renginį Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras nuoširdžiai dėkoja UAB „Hortivita“, Baidarių centrui, N.Giniotienės turistinei stovyklai, Klaipėdos rajono Sporto centrui.

 

„Minijos žemupio regatos“ akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 342 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,