Mano Gargždai



Ona Galdikienė šventė 95-erių metų jubiliejų

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Nuotraukoje iš kairės: anūkė Sigita, proanūkė Ieva, Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Papievienė, vicemerė Violeta Riaukienė, anūkė Alma, sukatuvininkė Ona ir duktė Magdutė. Klaipėdos r. sav. nuotr. Nuotraukoje iš kairės: anūkė Sigita, proanūkė Ieva, Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Papievienė, vicemerė Violeta Riaukienė, anūkė Alma, sukatuvininkė Ona ir duktė Magdutė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Ketvirtadienį, rugsėjo 8 dieną, Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Papievienė ir Kretingalės seniūnijos seniūno padėjėja Danguolė Urbienė pasveikino Kretingalės miestelio gyventoją Oną Galdikienę, kuri rugsėjo 5 d. šventė 95-erių metų jubiliejų.

 

Ona Galdikienė gimė 1921 metais rugsėjo 5 dieną Kretingos rajone, Klausgalvių Medsėdžių kaime. Šeimoje ji buvo vyriausias vaikas. Savo tėvo jubiliatė nepamena, nes vos jai gimus tėvas buvo pašauktas į karinę tarnybą. Ten būdamas jis susirgo ir mirė. Vėliau Onos mama dar kartą ištekėjo. Onai gimė brolis ir keturios seserys. Šiuo metu keturi iš šešių vaikų jau mirę, gyvos liko tik vyriausioji Ona ir jauniausioji Augenija.

Garbingą jubiliejų švenčianti Ona pasakojo apgailestaujanti tik dėl vieno – kad jos neleido į mokyklą, nes anuomet reikėjo padėti tėvams dirbti ir auginti mažesniuosius. Tačiau skaityti ir rašyti ji išmoko kartu su mažaisiais vaikais, kai jie pradėjo lankyti mokyklą ir parsinešdavo namo knygų. Būdama 12-os metų ji išėjo tarnauti pas ūkininkus, kad galėtų uždirbti šeimai maisto. Būdama 15-os metų ji išmoko siūti. Šis amatas Onai buvo naudingas visą gyvenimą.

Kai Onai suėjo 22 metai, ji ištekėjo už  Kazimiero Galdiko. Abu liko gyventi jos tėvų namuose. Kazimieras anapilin iškeliavo prieš 16 metų, tačiau Ona vieniša nesijaučia. Gyvenant santuokoje šeimoje gimė ir užaugo net 11 vaikų: 3 sūnūs ir 8 dukros. Visi sukūrė šeimas. Senolė didžiuojasi, kad jos vaikai užaugo dori, sveiki, darbštūs, tvarkingi ir gražiai auklėja savo vaikus. Šiandien Oną jubiliejaus proga sveikina net 33 anūkai, 55 proanūkiai ir 1 proproanūkis.

Klaipėdos rajone, Kretingalės miestelyje, kartu su dukros Birutės šeima Ona Galdikienė gyvena nuo 1979 m. Šiandien Ona džiaugiasi, kad su Dievo palaima sulaukė tokio amžiaus ir galėjo 95-erių metų jubiliejų švęsti apsupta mylimų ir artimų žmonių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 277 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,