Mano Gargždai



„Kranto“ moksleiviai varžėsi dėl pyrago

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Jau šeštą kartą per šalį praūžė Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“. Jos metu šalies gyventojai kviečiami dovanoti vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekoms.

 

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos biblioteka prisijungė prie akcijos ir pakreipė ją kiek kitu kampu. Bibliotekininkė Vitalija Valaikė, padedant auklėtojoms ir mokytojoms, kvietė akcijoje aktyviai dalyvauti mokinius, siuntė elektronines žinutes tėveliams, o daugiausiai prie akcijos prisidėjusiai klasei žadėjo iškepti ir padovanoti pyragą.

Akcija mokykloje sulaukė didelio dėmesio ir pranoko lūkesčius. Galbūt dėl to, kad akcija vyko prieš didžiąsias metų šventes ir tiek vaikus, tiek jų tėvelius buvo pagavusi geroji Kalėdų dvasia, o gal dėl žadėtojo pyrago, mokyklos biblioteka surinko daugiau nei 100 vaikams skirtų knygų. Dalis jų visiškai naujos, kitos pačių vaikų perskaitytos ir bibliotekai padovanotos, trečios  iš mokinių klasėse surinkto piniginio fondo įsigytos.

Aktyviausi dovanotojai kaip ir kasmet buvo pradinių klasių moksleiviai ir jų tėveliai. Tačiau šiemet jie buvo kaip niekad aktyvūs, atsirado net kelios klasės, kurių padovanotų knygų kiekis skyrėsi visai nedideliu skirtumu. Teko spręsti dilemą, kaip gi padalinti tą vieną pyragą?

Džiugu, kad į pagalbą atskubėjo pats mokyklos direktorius Egidijus Žiedas kartu su pavaduotoja ugdymui Inga Rankeliene, kurie pasirūpino, kad pyrago nepritrūktų. Diplomais ir pyragais buvo apdovanotos dvi klasės – 2a su mokytoja Justina Monstavičiene ir 2d su mokytoja Diana Simutiene.

Visos kitos akcijoje aktyviai dalyvavusios klasės gavo padėkos raštus, o labiausiai prisidėję vaikai dar ir nekasdienius saldainius.

Akcijos šurmulys jau nutilo, tačiau vis dar girdisi jos atgarsiai, o mažieji mokinukai jau laukia kitų metų, kada vėl galės susigrumti dėl pyrago.

 

Akcijos akimirkos – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 75 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,