Mano Gargždai



Projektas „Atrask save“ – jaunų žmonių motyvacijai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

10 teritorinių darbo biržų, Jaunimo reikalų departamentas prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir su jaunimu dirbančios organizacijos įgyvendina projektą „Atrask save“.

 

Projekto tikslas – sumažinti nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių 15–29 metų jaunuolių skaičių, įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso bei įvertinant asmens poreikius ir galimybes.

Kovo 1 dieną Klaipėdos rajono policijos komisariate lankėsi 7 nedirbantys, nesimokantys ir nedalyvaujantys jokiuose mokymuose jaunuoliai. Bendruomenės pareigūnė jaunuoliams pristatė policininko profesiją, įsidarbinimo sąlygas, atranką į Lietuvos policijos mokyklą. Taip pat papasakojo ir parodė filmukus apie policijos pareigūno kasdienybę, patiriamus iššūkius. Klausytojams iškilo nemažai klausimų, kurie virto diskusija.

Kadangi įsidarbinant nemažą balą duoda savanorystė, pareigūnė pasiūlė jaunuoliams tapti policijos rėmėjais ir ne tik įgyti žinių, patirties, bet ugdyti atsakomybę, bet tuo pačiu pamatyti policijos pareigūno kasdienybę bei prisidėti prie viešosios tvarkos ar eismo saugumo užtikrinimo.

Vėliau su pareigūne jaunuoliai apžiūrėjo komisariato patalpas, Reagavimo skyrių, o vyresnioji specialistė Lina Sodienė papasakojo darbo specifiką, patiriamus iššūkius Migracijos tarnyboje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 420 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,