Mano Gargždai



Kaziuko mugės klegesys neaplenkė „Naminuko“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kaziuko mugė Gargždų lopšelyje-darželyje „Naminukas“. Kaziuko mugė Gargždų lopšelyje-darželyje „Naminukas“.

Kaziuko mugės šurmulys, apėmęs daugelį miestų, neaplenkė ir mūsų – Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“.

 

Savaitę iki mugės pradžios vyresniojo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse vyko kūrybinės dirbtuvėlės, kuriose vaikai kartu su auklėtojomis kūrė įvairius darbelius. Į veiklą buvo įtraukti ir tėveliai: vakarais su vaikais meistravo, siuvo, rišo, kepė...

Kovo 3 d. iš pat ryto ugdytiniai skubėjo į darželį nešini dirbiniais iš medžio, tekstilės, popieriaus, gamtinės medžiagos ir kitų priemonių. O koks Kaziukas be Kaziuko sausainių, kurie ilgą laiką buvo pagrindinė mugės prekė! Mūsų turgelyje juos pakeitė mamyčių, močiučių kepti pyragai, meduoliai, keksiukai.

Šventė prasidėjo nuotaikinga programėle: grupės „Smalsučiai“ vaikai Kaziukas ir Kazytė (ugdytiniai Radvilė ir Geraldas), į mugę „atjoję arkliukais“, deklamavo eilėraštukus.  Kaziukas ir Kazytė (auklėtojos Gendruta ir Vida) supažindino su šventės atsiradimu, papročiais. „Smalsučiai“ dainavo linksmas daineles apie Kaziuko turgų, grojo mediniais šaukštais, lazdelėmis, barškučiais. Vaikai bandė kalbėti žemaitiškai, pasakyti, ką reiškia vienas ar kitas žodis. Kazytė (Radvilė) padainavo žemaičių krašto daineles „Aš turiejau gaidį“ ir „Musė peina prisegierus“.

Po „meistrų“ ir „amatininkų“ linksmų prisistatymų: skanduočių, ketureilių, pajuokavimų, buvo paskelbtas Kaziuko mugės atidarymas.

Pirko, derėjosi, mainė visi – maži ir dideli. Pirkėjai atsiskaitė centais, saldainiais ir plačia šypsena.

Gera nuotaika, emocijos, juokas, šurmulys ir klegesys lydėjo visą šventę. Kaziukas ir Kazytė atsisveikino iki kitų metų.

     

Kaziuko mugės akimirkos – Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“  nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,