Mano Gargždai



Neįgalią dukrytę auginanti šeima svajoja apie vaiko pirmuosius žingsnius

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šeima, tikėdamasi geros valios žmonių pagalbos, įkūrė Medos Plungytės paramos fondą. Šeimos asm. archyvo nuotr. Šeima, tikėdamasi geros valios žmonių pagalbos, įkūrė Medos Plungytės paramos fondą. Šeimos asm. archyvo nuotr.

„Sveiki, esame tipiška statistinė lietuvių šeima – tėtis, mama ir dvi mūsų nuostabios dukrytės. Yra tik vienas „bet“... Mažoji Medutė, kuriai sausio gale suėjo 2 metukai, beveik nuo gimimo lydima įvairiausių diagnozių ir šiuo metu turi sunkų neįgalumą“, – tokia jautria žinute socialiniame tinkle į gyventojus kreipimąsi pradeda priekuliškė Gintarė Plungienė. Ji atskleidžia sunkius šeimos išgyvenimus ir viliasi, kad žmonės neliks abejingi jų istorijai.

 

Klaipėdos rajone gyvenanti moteris pasakoja net nenutuokusi, kad dukra susidurs su sunkiomis ligomis. Pasak jos, nėštumo laikotarpis praėjo sklandžiai. Geras, anot medikų, buvo ir gimdymas, nors mergaitė ir gimė su apsisukusia virkštele ir gerokai pamėlusi.

„Tiesa, suriko ji pati, gaivinti nereikėjo ir pagal Apgar skalę gavo net 9 balus. Mėnesį džiaugiamės idilišku gyvenimu, o paskui kaip perkūnas iš giedro dangaus ėmė piltis negalavimai, lydimi vis naujų diagnozių“, – užklupusius sunkumus prisiminė G. Plungienė.

Moteris atskleidė, kad dukrai pripažintos trys diagnozės: mišrus specifinis raidos sutrikimas, kitokia epilepsija ir regos nervų subatrofija. Pasak neįgalią mergaitę auginančios mamos, Vilniuje prižiūrinti genetikė dar nenustatė, kokia visų negalavimų priežastis.

„Medutė nors ir lėtai, bet keičiasi ir išmoksta naujų dalykų, jos raida vystosi. Ji jau gali šiek tiek pasėdėti be atramos, pati pasiima žaislus, nors ir nekalba, bet labai gražiai bendrauja emocijomis, pati kramto maistą. Yra tikras mažas mūsų angelėlis“, – apie dukros progresą pasakoja mama.

Ji pripažįsta, kad šių rezultatų nebūtų be daugybės pastangų: „Nuo pat 2 mėnesių amžiaus su ja daug dirbome tiek mes patys namie, tiek specialistai, kuriuos daugiausia lankėme privačiai, nes reikia pripažinti, kad valstybės numatyta pagalba yra nepakankama, o viskas kainuoja labai brangiai“.

Vilties ir motyvacijos šeimai suteikia ir tai, kad dukros rezultatai viršija daugelio lūkesčius.

„Ir pati Medutė labai stengiasi, tačiau labai trukdo silpni raumenukai, tad mankštos ir masažai, ergoterapija ir logoterapija jau yra tapę mūsų kasdienybe. Svajojame išvykti į Slovakijoje įsikūrusį fizinės reabilitacijos centrą „Adeli“, nes tikime, kad reabilitacijos ten, kur dirbama visai kitaip nei Lietuvoje, su specialiu kostiumu, gali padėti Medutei išmokti ir vaikščioti“, – svajonę atskleidė G. Plungienė, pripažinusi, kad šeimai reabilitacijos programos kaina – apie 6 tūkst. eurų – yra gerokai per didelė.

 Šiam tikslui buvo įkurtas Medos Plungytės paramos fondas. Moteris tikisi, kad neabejingi gyventojai galės padėti jų mažylei. 

Socialinio tinklo feisbuko paskyroje prašoma paaukoti į Medos Plungytės paramos fondo sąskaitą arba skirti 2 procentus nuo gyventojų pajamų mokesčio, pildant deklaracijas.

Fondas yra įtrauktas į paramos gavėjų sąrašą, todėl suteiktai paramai galioja pelno mokesčio lengvata, apibrėžta LR Pelno mokesčio įstatymo 28 straipsnyje.

 

Duomenys paramos skyrimui:

Medos Plungytės paramos fondas

Įmonės kodas 304477176

SEB sąsk. LT74 7044 0600 0814 8221

SWIFT (BIC) kodas: CBVILT2X

Mokėjimo paskirtis: parama Medai Plungytei

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 256 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,