Mano Gargždai



Rankų šiluma išpuoštos dovanos

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Centro lankytojų pagaminti rankdarbiai ne tik gražūs, praktiški, bet ir apgaubti meile, šiluma, kalėdine nuotaika ir nuoširdumu (Redakcijos fotografija) Centro lankytojų pagaminti rankdarbiai ne tik gražūs, praktiški, bet ir apgaubti meile, šiluma, kalėdine nuotaika ir nuoširdumu (Redakcijos fotografija)

Jei ieškote ypatingos ir išskirtinės dovanos, paskubėkite į Gargždų socialinių paslaugų centrą. Čia šiandien ir rytoj vyksta nepakartojama kalėdinė mugė – fantastiškos rankų darbo dovanos graibstyte graibstomos. Ir nebe reikalo – centro lankytojų pagaminti rankdarbiai ne tik gražūs, praktiški, bet ir apgaubti meile, šiluma, kalėdine nuotaika ir nuoširdumu.

Tradicinėje Gargždų socialinių paslaugų centro kalėdinėje mugėje tikrai yra kur paganyti akis. Šilti ir puošnūs veltinio aksesuarai, originalios eglės ir Advento dekoracijos, segės ir auskarai, siuvinėti dovanų maišeliai, dekupažuoti suoliukai, skirti prisėsti skutant bulves, jaukiai prigulti kviečiančios pagalvėlės, išskirtinės atvirutės – tai tik maža dalis ypatingų daiktų, kuriuos pagamino kelios dešimtys centro lankytojų.

Kaip sakė Gargždų socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Zosė Stonienė, centro lankytojai šiai mugei pradeda rengtis dar vasarą. Todėl kiekvienas rankdarbis apgalvotas, pagamintas kruopščiai, neskubant.

 

Darbai gimsta pamažu

„Juokais sakau, jog dirbame pagal posakį – slides žiemai ruošk vasarą. Taip ir mes – jau nuo pat vasaros rengiame įvairius užsiėmimus, kuriuos lanko apie 40 neįgalių žmonių iš viso rajono. Jie gali rinktis keramikos, siuvinėjimo, medžio, veltinio būrelius. Ne kiekvienas savo darbą moka padaryti nuo pradžios iki galo – kartais pritrūksta jėgų arba gebėjimo, todėl padeda užsiėmimų vadovės. Tačiau lankytojai neretai dalijasi darbais. Pavyzdžiui, vienas moka išpjauti iš medžio formą, kitam patinka dažyti, trečias gi piešia. Taip kiekvieną rankdarbį, kurį parduodame per mugę, paliečia ne vienų rankų šiluma. Į savo rankdarbius centro lankytojai sudeda visą savo širdį, jausmus“, - pasakojo Z.Stonienė.

Ji pastebėjo, kad kasmet mugė tampa vis populiaresnė – pirkėjų netrūksta, nes žmonės nori ypatingų dovanų.

„Mugė prasidėjo 10 valandą, o pirmieji pirkėjai į centrą atėjo jau aštuntą ryto. Juokaujame, kad kitais metais mugės lankytojų jau sulauksime iš vakaro. Žmonės nori būti pirmieji, nes rankdarbiai nėra masiniai, vienos rūšies daiktų yra tik po keletą ar net tik po vieną“, - kalbėjo Z.Stonienė.

 

Mugės darbeliai - fotogalerijoje:

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 130 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,