Mano Gargždai



Pamario turizmo klasteris – turistų srautų didinimui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šią savaitę Klaipėdos ir Šilutės rajonų bei Neringos savivaldybės aptarė Pamario turizmo klasterio veiklą. Apie Pamario turizmo klasterį, jo naudą bei ateities planus kalbamės su Klaipėdos rajono savivaldybės meru Vaclovu Dačkausku.

 

Susitikę su Šilutės rajono ir Neringos savivaldybių atstovais kalbėjote apie Pamario turizmo klasterio veiklą. Ką nutarėte?

Pagrindinis šio susitikimo tikslas – pristatyti Pamario turizmo klasterio veiklą Neringos savivaldybei. Šiuo metu Pamario turizmo klasteriui priklauso 19 narių: 10 iš Klaipėdos rajono ir 9 iš Šilutės rajono. Mus vienijantis ženklas – „Žuvies kelias“. VšĮ „Versli Lietuva“ klasterių plėtros koordinatorius Darius Lasionis pristatė turizmo klasterius Lietuvoje. Aptarėme jų kūrimosi ypatumus ir veiklos organizavimo aspektus, turizmo klasterių plėtrą, augimą ir paslaugų eksportą. Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo informacijos centro direktorė, Pamario turizmo klasterio vadovė Daiva Buivydienė svečiams pristatė būtent Pamario turizmo klasterio veiklą ir partnerystės idėją. VšĮ „Versli Lietuva“ atstovas pripažino, kad Pamario turizmo klasteris, kurio šūkis „Laisva, skanu, unikalu – žuvies keliu“ yra vienas geriausių turizmo klasterių Lietuvoje.

Manau, kad susitikimas buvo naudingas tiek mūsų ir Šilutės rajono savivaldybėms, tiek Neringos savivaldybei. Manau, kad platesnis suvokimas apie tai, kas yra klasteriai, kokią veiklą jie vykdo, kaip prisideda prie turistų srautų didinimo, padės Neringos savivaldybei apsispręsti ir prisijungti prie Pamario klasterio. Sutarėme, kad Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai atvyks į Neringą plačiau pristatyti Pamario turizmo klasterį vietiniams verslininkams, viešosioms įstaigoms, turizmo informacijos centrui. Taip pat pakvietėme neringiškius atvykti į visuotinį ataskaitinį Pamario turizmo klasterio susirinkimą, kuris vyks kovo 29 dieną.

 

Kokia nauda priklausyti klasteriui?

Pamario turizmo klasteriui priklauso 19 narių. Žinoma, šis skaičius kartais keičiasi: vieni nariai prisijungia, kiti nutraukia narystę klasteryje. Pamario turizmo klasterio narystės mokestis – 80 eurų metams. Subūrę turizmo paslaugas teikiančias įmones, įstaigas, fizinius asmenis mes galime turistams pasiūlyti išskirtinius turizmo paslaugų paketus.

Šiuo metu Pamario turizmo klasteris gali pasiūlyti 25 turizmo paketus. Bendradarbiaudami su Šilutės rajono savivaldybe siūlome visiems, besilankantiems pamaryje, pramoginius plaukimus žuvies ir tradicinių pamario patiekalų degustacijas, įvairias ekskursijas ir edukacines programas, apgyvendinimo paslaugas, konferencijų organizavimą, aktyvias vandens pramogas.

Manau, kad dirbdami kartu su Šilutės rajonu galime į pamarį pritraukti didesnius turistų srautus, o tai neša naudą verslui, viešosioms įstaigoms ir didina Savivaldybės žinomumą. Šiuo metu yra itin populiarus kulinarinis turizmas, žmonės domisi ir aktyvaus laisvalaikio galimybėmis mūsų rajone – visa tai mes galime pasiūlyti. Būdami Pamario turizmo klasterio nariais galime turistams siūlyti turizmo paketus, pritaikytus įvairioms laisvalaikio leidimo formoms visame pamaryje.

Vienas populiariausių paketų – edukacinė programa „Žuvies kelias“. 2016 metais balandžio–spalio  mėnesiais ji buvo užsakyta 38 kartus, joje dalyvavo 912 turistų. Edukacinės programos kaina svyravo nuo 7,5 iki 49 eurų. Kulinarinis kruizas vienam žmogui kainavo 83 eurus. Į šias programas įsitraukia įvairūs paslaugų tiekėjai, nes asmenys plaukia laivais, lankosi muziejuose, vyksta degustacijose. Visa tai galima gauti tiesiog užsisakius paslaugų paketą, kurį galima koreguoti pagal poreikius. Su visais pasiūlymais galima susipažinti Turizmo informacijos centro internetiniame puslapyje www.klaipedosrajonas.lt.

Edukacinė programa „Žuvies kelias“, kurioje dalyvauja klasterio nariai ir iš Šilutės rajono, reprezentaciniais tikslais buvo pristatyta televizijos laidoms, žurnalistams, kelionių operatoriams, užsienio svečių delegacijoms. Taip siekiame garsinti ir populiarinti pamarį, kaip patrauklią turistinę kryptį.

 

Kokie ateities planai?

Tikimės, kad Neringos savivaldybė nuspręs prisijungti prie Pamario turizmo klasterio. Nauji nariai atvertų daugiau galimybių ir padėtų pritraukti daugiau turistų. Jei verslininkai, įstaigos Neringoje parodys norą prisijungti prie klasterio veiklos, bus galima turistams pasiūlyti įvairesnių paketų, įtraukiant ir Neringą. Pavyzdžiui, į pamarį atvykę turistai, apsilankę Klaipėdos bei Šilutės rajonuose, galėtų keltu iš Drevernos nuvykti į Juodkrantę ir tęsti pažintį su Kuršių Nerija. Būtų galima prie kelto, kursuojančio maršrutu Dreverna–Juodkrantė–Dreverna, pritaikyti ir autobusų maršrutus Neringoje, kurie galėtų iš Juodkrantės turistus nuvežti, pavyzdžiui, į Nidą. Taip pat būtų galima pasiūlyti ekskursijas, apgyvendinimo, maitinimo paslaugas. Galimybių yra daug ir įvairių.

Jei Neringa nuspręs prisijungti prie Pamario turizmo klasterio, manau, kad turizmas Klaipėdos rajone ir, apskritai, pamaryje turėtų pagyvėti. Didesni turistų srautai atneš naudos visiems klasterio nariams, vietiniui verslui. Svarbiausia – geros idėjos ir noras jas įgyvendinti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,