Mano Gargždai



Jaunųjų verslininkių išskirtinumas – rankų darbo dekoracijos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gintarė Drungilienė ir Viktorija Baltrūnė. Asmeninio archyvo nuotr. Gintarė Drungilienė ir Viktorija Baltrūnė. Asmeninio archyvo nuotr.

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt tęsia straipsnių ciklą „Verslus jaunimas“, skirtą atkreipti dėmesį į Klaipėdos rajone sau darbo vietas kuriančius jaunus žmones. Kviečiame skaityti interviu su jauna ir entuziazmo nestokojančia renginių organizavimo ir dekoravimo paslaugas teikiančia komanda – Viktorija Baltrūne (23 m.) ir Gintare Drungiliene (30 m.). Šakinių ir Plikių kaimuose gyvenančios ir čia verslą kuriančios merginos ateityje tikisi Jūsų šventei pasiūlyti viską nuo A iki Z.

 

Papasakokite, kaip susipažinote? Kaip gimė verslo idėja? Kiek laiko tuo užsiimate?

Viktorija: Abi studijavome Lietuvos verslo kolegijoje, Rekreaciją ir turizmą, renginių organizavimo specializaciją, tik skirtinguose kursuose. Dar studijų laikais teko organizuoti nemažai renginių, mano tėvų sodybą padėdavome papuošti vestuvių šventėms. Vyras pakišo mintį – pradėti teikti paslaugas. Rimtai organizavimu ir dekoravimu užsiimame pirmą sezoną, jau turime keletą užsakymų ateinančiam sezonui. Šie metai labiau skirti pasiruošimui, bet dirbame jau ne pirmus metus.

 

Kokias dekoracijas galite pasiūlyti? Kuo jos išskirtinės?

Gintarė: Turime įvairių dekoracijų ir nuolat pildome jų asortimentą. Viską darau pati, idėjų turime daug. Nors laiko joms įgyvendinti stinga, sezonui tikrai būsime pasiruošusios. Galėsime pasiūlyti šviečiančias raides, fotosieną. Turėsime įvairiausių papuošimų fotosesijoms.

Viktorija: Prisitaikome prie klientų poreikių, jie pasirenka skirtingą tematiką, vieniems reikia paprastumo, kiti nori prabangesnių detalių. Jeigu žmonės neišsirenka iš turimų dekoracijų, galime sukurti individualiai. Mūsų išskirtinumas – rankų darbo dekoracijos, gamintos su meile. Pavyzdžiui, neperkame servetėlių žiedų, Gintarė juos pagamina pati.

Gintarė: Aš užsiimu dekoravimu 8-erius metus, taikomės prie klientų, pildome jų norus. Ką tik įmanoma, darome pačios. Pagaminti yra žymiai pigiau ir įdomiau, nes gali varijuoti, savaip padaryti. Tuo ir išsiskiriame, nes ne kiekvienas gaminasi dekoracijas – dažniausiai perka, užsakinėja, o mes bandysime daryti įvairiau ir ekonomiškiau.

 

Kokius renginius daugiausia tenka organizuoti? Kaip dažnai sulaukiate užsakymų?

Viktorija: Daugiausiai šeimos šventes: vaikų gimtadienius, krikštynas, planuojame organizuoti kūdikio laukimo šventę (baby shower), tai – nauja kryptis Lietuvoje, mažai kas daro, ne visi žmonės gal ir žino apie tai. Organizuojame ir vestuves, bet nedideles, apie 30–40 žmonių.

Pradžioje organizuodavome šventes mano tėvų sodybos klientams, tai čia būdavo beveik visi vasaros savaitgaliai, o dabar – vienas kitas. Neseniai pradėjome reklamuoti savo verslą, norėjome pasiruošti, kad turėtume, ką parodyti, pasiūlyti. Laukiame geresnių orų, kad galėtume patraukliai nufotografuoti turimas dekoracijas.

Merginų kurta fotosiena. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Ką dar be renginių organizavimo ir dekoravimo galite pasiūlyti? Kur galima rasti informacijos apie Jūsų paslaugas?

Viktorija: Nuomojame ir įrangą: stalus, kėdes, staltieses. Galime rekomenduoti ir maisto tiekėjus, pagal poreikius. Svajojame turėti viską, kas reikalinga šventei – nuo A iki Z. Visa informacija apie mūsų verslą feisbuko paskyroje MoVi events&decor.

Gintarė: Galime ir renginių vedėjui programą suplanuoti, scenarijų parašyti, laiką jiems sudėlioti.

Viktorija: Tik jau patį renginio vedimą paliekame profesionalams.

 

Su kokiais sunkumais susiduriate? Ar didelė konkurencija?

Viktorija: Sunkiausia dirbti su žmonėmis, kurie nežino, ko nori, o kai jiems ką nors pasiūlai – netinka. Užtrunka daug laiko rasti kompromisą. Kai žmogus žino, ko nori, tada labai lengva. Kitas sunkumas – laiko stygius, abi auginame mažus vaikus, jie reikalauja daug dėmesio. Pajuokaujame, kad paroje valandų per mažai.

Gintarė: Konkurencija labai didelė, bet mes tikimės išsiskirti, kadangi, pačios daug ką darome, galime mažesnę kainą siūlyti. Taigi konkuruojame kaina ir išskirtinumu.

 

Kas labiausiai šiame versle patinka? Ar sulaukiate pagalbos iš artimųjų? Kaip sugalvojote pavadinimą verslui?

Viktorija: Labiausiai džiaugiuosi idėjų realizavimo galimybe. Kai planavau savo vestuves, turėjau minčių dar kelioms, dabar yra, kur jas realizuoti. Kylančios įvairiausios idėjos nelieka tik galvoje, jas pritaikome skirtingoms šventėms, džiuginame žmones puikiais rezultatais. Artimieji daugiausia padeda pabūdami su vaikais, pasiūlo minčių šventėms.

Gintarė: Padeda, kai reikia vyriškų rankų – ką nors išpjauti, nunešti, sulaukiame pagalbos iš tėvų.

Viktorija: Pavadinimas skirtas vaikų garbei. Gintarės sūnus – Motiejus, mano dukra vardu Viltė. „MoVi“ – vaikų vardų pirmieji skiemenys.

 

Jeigu ir Jūs esate iki 29 metų ir žengiate pirmuosius žingsnius versle, susisiekite el. paštu ir mes pasidalinsime Jūsų istorija.

 

Keletas merginų kurtų dekoracijų – asmeninio archyvo nuotr.:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 298 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,