Mano Gargždai



Klaipėdos rajone – rudens lygiadienio ir tradicinių amatų šventės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Šį savaitgalį Klaipėdos rajonas kviečia gyventojus ir svečius dalyvauti išskirtiniuose rudens lygiadienio ir etnokultūriniuose renginiuose, kupinuose tradicijų, muzikos ir senųjų amatų.

 

Rugsėjo 20 d. Drevernoje – rudens lygiadienio šventė „Ragų per dangų“

Drevernos miestelyje rugsėjo 20 d. vyks rudens lygiadienio minėjimas „Ragų per dangų“, kurio metu dalyviai galės įsitraukti į amatininkų gildijos „Lamata“ organizuojamas edukacijas: vaflių kepimą laužo kaitroje, medinių laivelių drožinėjimo ir plukdymo varžybas, gintaro apdirbimą, molio lipdymą ir kitus senovinius žaidimus. Vakare bus surengtas Klaipėdos koncertų salės choro „Aukuras“ koncertas kartu su atmosferinės muzikos duetu „Tykumos“, o vėliau vyks etnokultūrinė programa „Rudens gamtos virsmai“ bei senovinių patiekalų atkuriamosios istorijos edukacinė programa, kurioje dalyviai galės ne tik stebėti senovinių patiekalų ruošimo procesą, bet ir paragauti šių unikalių kulinarinių skonių.

 

Rugsėjo 21 d. Agluonėnuose – „Rudens teatras klojime“

Agluonėnų etnografinėje sodyboje vyks rudens teatro festivalis, kuriame pasirodys įvairūs teatrai ir aktoriai su spektakliais tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tarp pasirodymų bus spektaklis pagal A. A. Milno kūrinį „Mikė Pūkuotukas ir jo draugai“, muzikinė pasaka „Meškiukas Rudnosiukas“, spektaklis pagal Žemaitės apsakymą „Velnio vestuvės, velnio ir laidotuvės“ bei spektaklis „Negelys“ pagal Vydūną ir Praną Antalkį.

 

Rugsėjo 22 d. Lapiuose – Avikirpio šventė

Rugsėjo 22 d. Lapiuose, kaimo turizmo sodyboje „Prie šaltinio“, vyks Avikirpio šventė, skirta tradiciniams avių kirpimo darbams atgaivinti. Šventės metu bus vedamos vilnos kelio edukacijos, šlepečių vėlimo pamokos su Regina Bieliauskiene, vyks avių kirpimo senoviniais žirklėmis demonstracijos, o folkloro ansamblis „Lažupis“ pristatys autentišką žemaitišką kultūrinę programą.

 

Rugsėjo 22 d. Kalniškės piliakalnio – Rudens lygiadienio šventė „Sutartinių aidai piliakalnio papėdėj“

Šventės metu dalyviai galės stebėti šiaudinių sodų vėrimo edukaciją su Dalia Lengvinaite, klausytis istorinių pasakojimų apie Kalniškės piliakalnio istoriją su muziejininke Regina Šiuryte-Šimuliene bei susipažinti su žolininkės Giedrės Bružienės pristatoma „Žolynų galia žmogaus kasdienybėje“. Renginį papildys liaudiški žaidimai, sutartinės dainos ir kanklių muzika, atliekama rajono folkloro kolektyvų.

 

Rugsėjo 23 d. – baigiamieji projekto „Žolynų ugnys“ renginiai

Rugsėjo 23 d. rudens lygiadienio šventė tęsiasi su baigiamaisiais projekto „Žolynų ugnys“ renginiais. Plikių kultūros namuose 18:00 val. vyks sutartinių ir magijos ratas su Laurita Peleniūte, o 20:00 val. Kretingalės kultūros centre laukia etnomuzikantės Agotos Zdanavičiūtės ir Lauritos Peleniūtės koncertas. Po koncerto Kretingalės stadione bus įžiebtos degančios stebulės – simbolinis rudens lygiadienio akcentas.

 

Kviečiame visus prisijungti prie šių išskirtinių renginių ir pasinerti į tradicijų, gamtos ir bendruomeniškumo atmosferą!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 82 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,