Mano Gargždai



Uostamiestyje galimai užfiksuotas „Mėlynojo banginio“ žaidimo atvejis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vakar į Klaipėdos miesto policijos pareigūnus kreipėsi jauna motina sunerimusi dėl savo sūnaus sveikatos ir galimo įtraukimo į savęs žalojimą skatinančias veiklas.

 

Moteris pasakojo, kad dar kovo 24 d., apie 21 val. grįžusi namo ant 2008 m. gimusio sūnaus dešinės rankos pastebėjo išpjaustytas dideles raides „AML“. Vaikas sakė, kad ranką Mokyklos g. esančioje darželio teritorijoje jam sužalojo dvi bendraamžės mergaitės, kurios jį pargriovė, drožtuko peiliuku išpjaustė raides, jas nufotografavo telefonu ir paspruko.

Policija perspėja tėvus kuo atidžiau stebėti savo vaikus ir jų veiklą tiek realiame tiek virtualiame pasaulyje – nuolat tikrinti su kuo vaikas bendrauja ir susirašinėja telefonu, stebėti jo elgsenos pakitimus ir kilus abejonėms kalbėtis su vaiku ir ieškoti pagalbos pas psichologus, o esant įtarimams, jog vaikas galėjo būti įsitraukęs arba prieš savo valią įtrauktas į panašius reiškinius, visuomenėje klaidingais vadinamus „žaidimais“ – nedelsiant apie tai informuoti policijos pareigūnus.

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus ir Bendruomenės pareigūnai, apie šį nutikimą informavo savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių, ir matydami jog ši problema sparčiai įsibėgėja, lankysis uostamiesčio mokyklose ir siekdami užkardyti tokius nutikimus bendraus su tėvais, pedagogais, socialiniais darbuotojais ir pačiais vaikais pasakodami jiems apie galimas šio kraupaus reiškinio pasekmes.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 139 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,