Mano Gargždai



Į moterims skirtus renginius bando prasmukti ir vyrai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akimirka iš „Klaipėdos regiono išmanių moterų forumas 2016“. „Idėjų pakrantė“ nuotr. Akimirka iš „Klaipėdos regiono išmanių moterų forumas 2016“. „Idėjų pakrantė“ nuotr.

Savo verslo imtis norinčios ar jau verslaujančios Klaipėdos regiono moterys žadina vyrų smalsumą. Į moterų profesinių ir asmeninių įgūdžių tobulinimo užsiėmimus neretai bando prasmukti ir stipriosios lyties atstovai. Tokią tendenciją pastebėjo jau antrus savo veiklos metus skaičiuojanti verslių moterų asociacija „Idėjų pakrantė“. Pradžioje bandydavusios išsisukti nuo vyrų draugijos, asociacijos narės galiausiai pakeitė taktiką ir į moterims skirtą renginį „Klaipėdos regiono išmanių moterų forumas 2017“ nusprendė pakvieti visą vyrų desantą.

 

Atkalbinėjimai padeda ne visada

Daugiau nei pusšimtį narių subūrusi ir nuolat auganti asociacija verslias moteris kone kas mėnesį pakviečia į užsiėmimus, paskaitas ar seminarus. Asociacijos veiklos tikslas – skatinti moterų verslumą. Tačiau drauge su dailiosios lyties atstovėmis gilintis į verslo subtilybes nori ir vyrai. Kone kas penkto „Idėjų pakrantės“ renginio dalyvių registracijos sąraše atsiranda vyriška pavardė.

„Mūsų renginių temos aktualios ne tik moterims, tad, nenuostabu, kad ir vyrams maga pagilinti žinias, kaip kurti, tobulinti ar plėsti savo verslą. Tačiau vargu, ar gausioje moterų kompanijoje vienas kitas vyriškis jaustųsi jaukiai. Dažniausiai į mūsų renginius užsiregistravusius vyrus bandome atkalbėti nuo dalyvavimo. O kartą mūsų atkalbinėjimai rezultato nedavė. Pažadėjęs likti nepastebėtas, vyriškis vis dėlto sudalyvavo verslumo renginyje“, – linksmomis „Idėjų pakrantės“ veiklos akimirkomis dalinosi viena iš jos įkūrėjų Deimantė Makarevičiūtė.

 

Dėl veiklių moterų vyrai surems pečius

Kad nesibodi bendradarbiavimo su stipriąją lytimi, verslios Klaipėdos regiono moterys parodė dedikuodamos jai grandiozinį renginį. „Vyrai, įkvėpiantys moteris“ – tokiu šūkiu startuos jau antrasis „Klaipėdos regiono išmanių moterų forumas”. Šiemet dauguma renginio pranešėjų – vyrai: verslo konsultantas, vadybos praktikas ir lyderystės mokymų treneris Gintaras Ignatavičius, komunikacijos ir rinkodaros ekspertas Linas Šiautkulis, sertifikuotas vadybos konsultantas, mažmeninės prekybos ekspertas Justas Gavėnas.

„Moterys dažnai akcentuoja, kad imtis verslo jos ryžosi po motinystės atostogų, įgrisus samdomo darbo monotonijai ar šmėstelėjus unikaliai idėjai. Bet juk rezultatui, kurio moterys pasiekia, svarią įtaką padaro ir vyrai: sutuoktiniai, mokytojai, partneriai, bendraminčiai. Tad kodėl gi neišgirdus, ką apie verslą, jame besisukančias moteris mano vyrai ir ką gali joms patarti“, – apie gegužės 9 d. Klaipėdoje vyksiančio forumo idėją pasakojo „Idėjų pakrantės“ valdybos pirmininkė Jurgita Šilinskaitė – Venslovienė.

 

Asociacijos veiklai savivaldos palaikymas

Kelių bendraminčių būrelio įkurta asociacija tapo rimta atsvara savo veiklos krypties ieškančioms moterims. Vos po pusantrų metų veiklos „Idėjų pakrantė“ pelnė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos paramą suaugusiųjų švietimo programai įgyvendinti. Planuose – dvidešimt penkias moteris įtraukti į verslumo ugdymo veiklas. Asociacijos idėjas palaiko ir VšĮ „Versli Lietuva“, nuolat konsultuojanti, remianti ir bendradarbiausianti su „Idėjų pakrante“. Kaip tik nuo VšĮ „Versli Lietuva“ ir pajudėjo Klaipėdos regiono moterų verslumo skatinimo sniego gniūžtė. Prieš porą metų įstaigos organizuotas renginių ciklas „Išmani moteris“ taip išjudino klaipėdietes, kad jos projektą ryžosi tęsti kaip savarankiška asociacija.

 

Gegužės 9 d. Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje (Pilies g. 4 , Klaipėda) vyks „Klaipėdos regiono išmanių moterų forumas 2017“. Renginio programą rasite ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 265 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,