Mano Gargždai



Doviluose lankėsi pranciškonas brolis Bernardas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Brolis Bernardas. Donato Bielkausko nuotr. Brolis Bernardas. Donato Bielkausko nuotr.

Atgimusi gamta dovanoja pačią gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas. Ji tęsiasi net 2 savaites, pradedant Verbų sekmadieniu ir baigiant Atvelykiu. Tai apmąstymų, susikaupimo, gyvybės atnaujinimo laikotarpis. Ta proga Doviluose svečiavosi literatas, poetas, Kretingos Viešpaties Apreiškimo švč. Mergelei Marijai bažnyčios vienuolis pranciškonas brolis Bernardas – žmogus, kurio gyvenime susilieja vienuolystė ir kūryba.

 

Svečias užbūrė susirinkusius savo kūryba, prisipažindamas, jog yra dėkingas mamai dėl gautų tikėjimo patirčių ir meilės literatūrai. Kurti skatino ir nuostabi gimtojo Birštono ir jo apylinkių gamta.

Mylimiausiais kūrėjais jis laiko Paulių Širvį, Vincą Mykolaitį – Putiną, Salomėją Nėrį ir Justiną Marcinkevičių. Yra sukūręs eilėraščių, skirtų šiems klasikams. Savo eilėmis autorius siekė nutapyti kuo tikslesnius kūrėjų portretus, atspindinčius jų gyvenimą ir kūrybą, todėl domėjosi, analizavo literatūros kritiką, siekdamas kuo giliau suprasti ir pažinti. Brolis Bernardas prisipažino, jog iš šių klasikų mokosi ir semiasi įkvėpimo.

Buvimą tarp žmonių laikydamas džiaugsmu brolis Bernardas teigė, jog kiekvienas gyvas susitikimas jam yra šventė. Renginio svečius savo įkvepiančia kalba bei kūryba sužavėjęs pranciškonas paliko neišdildomą įspūdį ir Doviluose sukūrė tikrą šventę.

 

Susitikimo akimirkos – Donato Bielkausko nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,