Mano Gargždai



Gospelo giesmės virpino širdis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Akimirka iš giesmių festivalio Gargžduose. Sandros Vaičienės nuotr. Akimirka iš giesmių festivalio Gargžduose. Sandros Vaičienės nuotr.

Balandžio 21–22 d. į Gargždų Šv. arkangelo Mykolo ir Klaipėdos šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčias klausytojų būrius traukė 8-asis tarptautinis vaikų ir jaunimo giesmių festivalis. Susirinkusiems gospelo giesmes ir gerą nuotaiką dovanojo net 15 kolektyvų iš Klaipėdos miesto ir rajono, Šilutės rajono ir Palangos.

 

Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ organizuojamas festivalis nestokoja populiarumo – į jį kasmet atvyksta minios žiūrovų. Šiemet Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą festivalį atidarė Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų choro „Gintarėlis“ jaunėliai ir vokalo studijos „Keberiokšt“ jaunieji dainininkai, kurie atliko lietuviškas giesmes.

Jungtiniam chorui, iš visos širdies traukusiam ir visų pamėgtas, ir naujas gospelo giesmes, vadovavo Kristina Žaldokaitė ir viešnia iš Švedijos – Monica Tornqvist.

„Būtų šventė ne šventė, jeigu šiandien nebūtų Kristinos ir Monikos“, – chorvedėms dėkojo renginio organizatorė Nijolė Usevičienė.

Jungtiniame chore dainavo ir buvę „Svirplio“ dainininkai, kurie anot dainos studijos „Svirplys“ vadovės N.  Usevičienės, iš Vilniaus, Škotijos grįžta vien dėl gospelo festivalio.

„Grįžau namo su plačia šypsena. Kaip visada festivalio svečiai, nuostabios choro dirigentės, be kurių jau šio tradicinio nebeįsivaizduoju, sužavėjo labiausiai. Labai patiko naujas repertuaras, smagu kasmet mokytis bent po keletą naujų dainų, tikimės, kad tai tenkino ir žiūrovus. Girdėjome gerų atsiliepimų ir apie lietuviškąją festivalio pradžią, nors baiminomės, kad galbūt tai nėra pats tinkamiausias variantas tokio pobūdžio renginiui“, – įspūdžiais dalinosi prie festivalio organizavimo prisidėjęs choro dalyvis A. Girdžius.

„Daina gali padaryti stebuklus“, – įteikdama dalyviams padėkos raštus sakė Tarybos narė Rasa Petrauskienė.

Festivalį rėmė Kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros tarybos Kultūros rėmimo fondas.

 

 

Festivalio Gargžduose akimirkos – Lino Gruzdžio ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 155 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,