Mano Gargždai



Klaipėdos miesto kapinių plėtros studija pritarimo nesulaukė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šį antradienį UAB „Urbanistika“ atstovai Savivaldybės politikams ir Administracijos atstovams pristatė rengiamą Klaipėdos miesto kapinių plėtros studiją.

 

Susitikime dalyvavo Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius, Tarybos nariai Audronė Balnionienė, Regina Kernagienė, Viktoras Kura, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos atstovai. Iš Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atvyko Urbanistinės plėtros departamento Urbanistikos skyriaus vedėja Milda Žekonytė.

Anot studijos rengėjų, Klaipėdos miestui jau dabar labai trūksta kapinių plotų naujiems laidojimams. Joniškės kapinės yra beveik visiškai užlaidotos. Lėbartuose dar pakaktų vietos 5 metams. Pagal rengiamą galimybių studiją Klaipėdos rajone numatytos 7 skirtingos vietos prie esamų kapinių, kur teritoriją būtų galima plėsti.

Klaipėdos rajono vadovai ir Savivaldybės tarybos nariai vieningai išreiškė nuostabą, kad apskritai toks dokumentas yra rengiamas prieš tai neaptarus politiniu lygmeniu.

„Nemanau, kad yra labai korektiška miestui planuoti mūsų rajono teritoriją, − galbūt ir mes norėtume įsirengti kapines Klaipėdoje?“ – klausė meras Vaclovas Dačkauskas.

„Kam vėl teks didžiausia kelių priežiūros našta, jei ne rajonui, įrengus dar daugiau naujų kapinių mūsų teritorijoje“, − retoriškai klausė rajono atstovai.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėja Milda Žekonytė tikino, kad šis rengiamas dokumentas toli gražu nėra planavimo dokumentas, − tai tik studija, kuria galėtų vadovautis ir rajonas, planuodamas ir savo kapinių plėtrą, kad susitikimai su rajono politikais yra numatyti ateityje ir t. t.

Tačiau Klaipėdos rajono politikų nuomone, vis tiek negalima statyti vežimo prieš arklį, todėl netikslinga rengti užsakomųjų studijų, net jei tai yra tik galimybių studijos, už mokesčių mokėtojų pinigus, kai nėra iš principo dėl svarbių infrastruktūros keitimų susitarta tarp dviejų savivaldybių, − šiuo atveju dėl kapinių plėtros.

Nutarta Klaipėdos miesto kapinių plėtros Klaipėdos rajone klausimą artimiausiu metu aptarti abiejų kaimyninių savivaldybių tarybų atstovų susitikime.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 520 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,