Mano Gargždai



Jaukus Advento pasibuvimas bibliotekoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J.Lankučio viešojoje bibliotekoje - jaukus Advento vakaras (Jono Lankučio VB Facebook paskyros fotografija) J.Lankučio viešojoje bibliotekoje - jaukus Advento vakaras (Jono Lankučio VB Facebook paskyros fotografija)

Adventas - susikaupimo laikotarpis, pasiruošimas Kristaus atėjimo į šį pasaulį šventei. Tai metas, kai dalijamasi gerumu, atnaujinami seni tarpusavio ryšiai, lankomi artimieji, tvarkomąsi namuose, buriama.

Gruodžio 12-ąją dieną visus ramiam ir jaukiam pasibuvimui kvietė Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė. Renginyje dalyvavo Dovilų etninės kultūros centro direktorė Lilija Kerpienė, meno vadovas Donatas Bielkauskas, folkloristė Jolita Vozgirdienė, Lietuvos šviesuolio vardą pelnęs istorikas - etnografas Helmutas Lotužis, pasidalinęs savo prisiminimais apie švenčių tradicijas bei parodęs senovines šeimos maldaknyges. Vakaro metu pritariant kanklėms skambėjo nuostabios dainos, o pagal senąsias tradicijas buvo buriama ateitis.

Vakaro viešnios (V. Kaubrienė, I. Norvilienė, A. Tumėnienė, B. Dambrauskienė, A. Vyšniauskienė, B. Stasaitienė, A, Žvirblytė, V. Bernotienė, J, Varanauskienė su dvyne sese Jadvyga) pristatė savo gamybos rankdarbius. Tarp gausybės gražių ne tik rankomis, bet ir širdimis kurtų darbelių buvo galima pamatyti nertų angelų, vainikų, šventinių atvirukų, megztų skraisčių, unikalių temari bumbulų, skanios duonos, papuošalų, vaistažolių pagalvėlių, dekupažo suvenyrų ir kitų nuostabių darbų. Visus šiuos rankdarbius kūrė gargždiškės ir rajono gyventojos, kurios kukliai juokavo, jog negali savęs vadinti diplomuotomis tautodailininkėmis: viską daro iš širdies, bet be mokslo. Be šių rankdarbių viešnios dalinosi ir savo vaišėmis: pyragai, duona, bandelės ir sausainiai - viskas pagaminta su meilė ir dideliu atsidavimu.

Baigiantis vakaronei bibliotekos direktoriaus pavaduotoja D. Ciparienė prasitarė, jog ypač džiaugiasi, kad rajone yra daugybė talentingų ir kūrybingų moterų, su kuriomis smagu pabūti kartu, pasidalinti mintimis, patirtimi, tradicijomis. Tokie vakarai sušildo širdis, suteikia galimybę kiek stabtelėti ir atsigręžti į mūsų praeitį, šeimos tradicijas, pabūti kartu prie uždegtos žvakelės ir puodelio vaistažolių arbatos.

  

Jono Lankučio VB Facebook paskyros fotografijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 336 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,