Mano Gargždai



Jono Lankučio viešoji biblioteka šiandien švenčia 85-erių metų sukaktį – konferencijoje persipynė praeitis ir šiuolaikiškumas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos atnaujintame Endriejavo skyriuje šiandien buvo minimas bibliotekos 85-erių metų gimtadienis. Čia rinkosi rajono bibliotekininkai, kultūros srities, Savivaldybės atstovai ir svečiai. Sukakties minėjimo metu pagerbtas Jono Lankučio atminimas, prisiminta bibliotekos istorija ir aptarta šių dienų biblioteka modernėjančioje visuomenėje.

 

„Visada džiaugiuosi, matydama taip gausiai dėl bendro tikslo susirinkusius kultūros srities žmones. Šiandien minime ypač gražią sukaktį – mūsų bibliotekai – 85-eri. Būtent ji yra viena iš svarbiausių kultūros sričių. Čia dirbantys žmonės pasižymi tyliais, tačiau ypač didžiais darbais – tai jų skleidžiama šviesa, žinios ir gėris. Tikiu, kad žmogus, užsukęs į bet kurį iš 23 mūsų rajono bibliotekos filialų, nori čia sugrįžti vėl ir vėl, o tai tik įrodo, kad svarbiausia gija, jungianti biblioteką ir skaitytoją, yra bibliotekininkai. Kiekvienam iš Jūsų linkiu neblėstančio kūrybiškumo, išminties, kantrybės – juk tik atsidavimas savo darbui, meilė knygai ir kultūrai skatina klestėti ir dovanoti žmonėms šypsenas“, – susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos rajono vicemerė Violeta Riaukienė.

Konferencijoje „Bibliotekai – 85. Atminties ir ateities projekcijos“ savo temas pristatė 6 pranešėjai. Jie dalijosi žiniomis apie modernėjančias skaitmenines inovacijas, kalbėjo lyčių lygybės ir jaunimo galimybių temomis, taip pat dirbtinį intelektą. Renginyje svečiavosi ir Jono Lankučio duktė, redaktorė Margarita Dautartienė, pasakojusi apie šviesaus atminimo J. Lankučio jaunas dienas bei jo gyvenimą tarp knygų.

Gimtadienio metu svečiai buvo kviečiami prisiliseti ir prie unikalaus ir vienintelio visoje Lietuvoje projekto – Gargždų kultūros centro interaktyvios instaliacijos „4 vandenų kraštas. Patirtys. Pojūčiai. Lytėjimas…“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 190 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,