Mano Gargždai



Gargžduose buvo žymimos užterštos vietos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ekologų klubo „Žalioji žemė“ nuotr. Ekologų klubo „Žalioji žemė“ nuotr.

Neseniai praėjusios švaros akcijos metu išvalę nuo šiukšlių Minijos pakrantes, ekologų klubo „Žalioji žemė“ Klaipėdos rajono skyriaus savanoriai kibo žymėti Gargždų mieste esančių užterštų vietų.

 

Šį savaitgalį vykusios akcijos metu klubo aktyvistai didžiausią dėmesį skyrė garažų bendrijų teritorijoms, nes tradiciškai šiose vietose susikaupia daugiausiai atliekų.

Netvarkingiausios teritorijos nustatytos aplink garažų bendrijas S. Dariaus ir S. Girėno ir Pušų gatvėse. Pačiose bendrijose ženkliai sumažėjo padangų ir šiukšlių kalnų, tačiau šalia bendrijų suskaičiuota beveik 70 padangų, automobilių dalių, kitų šiukšlių nedideli sąvartynai.

J. Basanavičiaus gatvėje esančios garažų bendrijos pašonėse rasti keli sąvartynai, pačioje bendrijoje mėtosi pavienės padangos, taip pat, kaip ir netoli esančių tvenkinių pakrantėse.

P. Cvirkos gatvės garažų bendrijoje užfiksuota 24-ių padangų krūva. Laugalių gatvės bendrijoje užfiksuota 11 padangų, apleistas automobilis, kitos atliekos. Netoli Žemaitės gatvės garažų bendrijos užfiksuota 32-ų padangų krūva.

Klubas kasmet rengia garažų bendrijų, karjerų ir kitų teritorijų monitoringą. Akcijomis siekiama ne tik padėti atsakingoms institucijoms, bet ir atkreipti garažų bendrijų, gyventojų dėmesį į savo aplinkos būklę.

 

Užterštos teritorijos mieste – ekologų klubo „Žalioji žemė“ nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 591 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,