Mano Gargždai



Lapiuose nutūpė gėrio angelai

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
. Mokyklos bendruomenė trečiąjį kartą minėjo tradicinę gėrio ir padėkos dieną, kurią vadina Angelų diena. S.Gulbino nuotr. . Mokyklos bendruomenė trečiąjį kartą minėjo tradicinę gėrio ir padėkos dieną, kurią vadina Angelų diena. S.Gulbino nuotr.

Lapių pagrindinėje mokykloje šiandien netrūko šilumos, gerų emocijų ir jautrių ašarų. Mokyklos bendruomenė trečiąjį kartą minėjo tradicinę gėrio ir padėkos dieną, kurią vadina Angelų diena. Angelais mokyklos darbuotojai ir auklėtiniai vadina visus tuos, kurie negailėdami savo jėgų ir laiko padeda vaikams.

Mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė prisipažino – didžiausia jos, darbuotojų ir vaikų svajonė yra atnaujintas ir suremontuotas mokyklos bendrabutis. Dabar jis – vėjo perpučiamais langais, remonto nematęs jau daugelį metų, avarinės būklės.

Dėl mokyklos ir bendrabučio išlikimo kovojantys mokytojai džiaugiasi, kad į jų gretas kasmet stoja vis daugiau geradarių. Jiems ir skiriama Angelų diena.

„Kiekvienais metais padėkojame ir angelais apdovanojame vis kitus žmones – už jų rūpestį, nuoširdumą, idėjų palaikymą. Visus metus šalia matome, jaučiame tuos angelus, dėl kurių galime džiaugtis geresniu ir jaukesniu gyvenimu mokykloje. Kai atėjau čia dirbti, buvau tarsi angelas su vienu sparnu. Kad angelas galėtų skristi, jam reikia kito angelo. Tas kitas angelas, su kuriuo mes jau turime du sparnus ir galime skristi, yra Deividas Holidėjus. Tik su jo pagalba mes dabar turime šitiek daug kitų angelų“, - sakė Vilija Lukauskienė.

 

Padėkos – už laiką ir gerus darbus

Kartu su mokyklos geradariu D. Holidėjumi, kurį mokyklos bendruomenė vadina angelų angelu, V.Lukauskienė įteikė angelą jūrų šauliui Arvydui Daukantui. Jis vasarą negaili savo laiko ir vaikus pakviečia į stovyklą, iš kurios vaikai grįžta pilni įspūdžių.

Padėkota buvo Sveikatos biuro Gargžduose specialistei Daliai Pakalniškytei, kuri parengė projektą ir jį kartu su vaikais vykdė dešimt dienų. Padėkos sujaudinta moteris kalbėjo, jog ne jai reikia dėkoti – specialistė pati dėkojo vaikams, su kuriais praleido tiek gražaus laiko.

Angelas išskrido ir buvusiai mokyklos mokinei Birutei Kurtkutei – Macijauskienei. Norvegijoje gyvenanti ir dirbanti moteris vaikams padovanojo batutą. V.Lukauskienė prasitarė, jog teikdama dovaną buvusi lapiškė sakė – kadangi Dievas man dosnus ir aš galiu kažką duoti kitiems.

Angelu šiemet pavadinta ir „Swedbank“ atstovė Virginija Rudytė. Ji tvarko mokyklos bankinius dokumentus – netaupydama savo laisvo laiko.

Angelu apdovanotas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Martynas Pocius mokyklai padovanojęs du panaudotus kompiuterius.

Galėdamas padėti mokyklai džiaugėsi ir medžiotojų bei žvejų klubo „Žvelsa“ pirmininkas Vaidas Skuodas. Jis kartu su kitais medžiotojais per Miško šventę ragino aukoti vaikų bendrabučiui. Buvo surinkta 600 litų, kurie padovanoti mokyklai.

„Beveik visi medžiotojai esam buvę šitos mokyklos mokiniai, lapiškiai. Skaudu žiūrėti, kaip mokykla nyksta. Todėl gal nors mažyte kruopele galėsime prisidėti prie jos išsaugojimo“, - atsiimdamas padėką sakė V.Skuodas.

Angelai taip pat atiteko mokyklos ūkvedžiui Albertui Kvekšui ir auklėtojui Algirdui Skuodui. Šie du vyrai davė žemės, kurioje mokykla galėjo užsiauginti daržovių.

 

Bendrabučiui – lėšų stygius

Emocingai padėką priėmė Lapių fondo kuratorė Evelina Veitaitė – nuolat dirbanti tam, kad būtų renkamos lėšos bendrabučiui, jauna moteris dėkojo vaikams, kurie savo emocijomis, buvimu kartu ją padarė be galo turtingą.

Bendruomenė nepamiršo padėkoti ir dviem kuklioms moterims – Elonai ir Virginijai, kurios kartu su vaikais iškepė du tortus. Jais pasivaišino visi, susirinkę į Angelų dieną.

Šiuo metu Lapių pagrindinėje mokykloje, kuriai beveik šimtas metų,  mokosi 130  vaikų. Nemaža jų dalis gyvena bendrabutyje. Kai kurie jų per šventes išvyks namo. Tačiau likusiems teks pasilikti bendrabutyje. Būtent todėl, kad bendrabutyje nuolat gyvena kelios dešimtys vaikų, jam skubiai reikalingas remontas. 

 

Stasio Gulbino fotografijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 181 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,