Mano Gargždai



Oficialiai atidarytas renovuotas stadionas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Atidarymo juostą perkirpo A. Klizas, A. Blinstrubas, J. Paulauskas, V. Riaukienė, R. Petrauskienė, A. Norvilienė, R. Daubaris. Simos Ulvikienės nuotr. Atidarymo juostą perkirpo A. Klizas, A. Blinstrubas, J. Paulauskas, V. Riaukienė, R. Petrauskienė, A. Norvilienė, R. Daubaris. Simos Ulvikienės nuotr.

Gegužės 30-ąją Gargždų sporto mokykla pakvietė į renovuoto stadiono bėgimo takų ir lengvosios atletikos sektorių atidarymo šventę. Iškilmingai skambant Gargždų muzikos mokyklos pučiamųjų orkestro muzikai būrys svečių perkirpo simbolinę atidarymo juostą.

 

Renginyje dalyvavo vicemerė Violeta Riaukienė, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė, Tarybos narė Rasa Petrauskienė, Tarybos narys, Gargždų miesto garbės pilietis Albinas Klizas, Tarybos narė Aušra Norvilienė, Seimo nario Broniaus Markausko padėjėjas Raimundas Daubaris, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas.

Vicemerė V. Riaukienė pasidžiaugė, kad taip ilgai lauktas stadionas pagaliau atnaujintas: „Savivaldybė neliko nuošalyje, tai didžiulis pasididžiavimas: turime stadioną, kur gali vykti net respublikinės varžybos.“

Ji, už rūpestį vykdant darbus, dėkojo Gargždų sporto mokyklos direktoriui Antanui Blinstrubui, sportininkams linkėjo gerų rezultatų.

„Susirinkusios 16 komandų iš įvairių miestų rodo šių bėgimo takų reikalingumą. Smagu, kad teko prisidėti prie įrengimo darbų: matavome kampus, sprendėme problemas, kurių buvo. Tikiu, kad futbolo stadiono ir šių takų sinergija atneš Gargždams sveikatos ir kuo daugiau varžybų,“ – atidaryme kalbėjo Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė, Tarybos narė R. Petrauskienė.

Tarybos narys A. Klizas prisiminė žymius Lietuvos sportininkus ir linkėjo, kad „stadionas sportininkams būtų malonus startas į Europos ir pasaulio pirmenybes.“

Seimo nario B. Markausko padėjėjas R. Daubaris taip pat pasidžiaugė, kad sportas geba vienyti ir linkėjo, kad tiek Lietuvos, tiek Gargždų vėliavos sporto arenose plevėsuotų kuo aukščiau.

Atnaujintus takus pašventino Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas. Į viršų Lietuvos vėliavą kėlė perspektyviausi rajono sportininkai – Kornelija Staponaitė ir Jonas Nikitinas.

Gargždų sporto mokyklos direktorius A. Blinstrubas prisiminė, kad stadioną mokykla puoselėja ir siekia, kad jame sportuotų kuo daugiau jaunimo jau 12 metų.

„Šią renovaciją vadinu kaip stebuklą, bet jie nevyksta be finansavimo. Dėkoju Seimo nariui P. Gražuliui, kuris surado finansavimą pagrindiniams reikalams – bėgimo takams. Savivaldybės pasirūpino, kad būtų sutvarkytas lengvosios atletikos maniežas“, – dėkojo A. Blinstrubas.

6218 kvadratinių metrų sporto aikštynui tinkamai atnaujinti Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės skyrė 250 tūkst. eurų. Nauja danga išklotas bėgimo takas, sutvarkytos ir įrengtos dvi krepšinio bei dvi šuolių į tolį aikštelės. Šiuos darbus atliko UAB „Rolana“. Iš savivaldybės biudžeto už 3916 eurų nupirkti 3 mobilūs krepšinio stovai, − juos įrengė UAB „Klaipėdos atletas“, dar 18 tūkst. 880 eurų skirta rutulio stūmimo ir disko metimo sektoriams įrengti.

Po atidarymo prasidėjo Žemaitijos zonos lengvosios atletikos jaunučių ir jaunių varžybos, kuriose dalyvavo sportininkai iš Šilutės, Palangos, Klaipėdos, Skuodo, Tauragės, Šilalės, Plungės, Telšių, Raseinių, Mažeikių ir Gargždų.

 

Atidarymo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 84 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,