Mano Gargždai



Politikai diskutavo apie Gargždų ligoninės perspektyvas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Birželio 29 d. vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikai patvirtinto 2016 metų Klaipėdos rajono gydymo įstaigų – Priekulės, Gargždų, Paupių pirminės sveikatos priežiūros centrų, Gargždų ligoninės, finansinių ataskaitų rinkinius. Susirūpinta dėl galimo specialistų trūkumo Gargždų ligoninėje ir kitose rajono sveikatos priežiūros įstaigose.

 

Pritarė rezidento studijų apmokėjimui

Posėdyje buvo pritarta Gargždų ligoninės prašymui apmokėti gydytojo rezidento dermatovenerologijos rezidentūros studijų kainą. Šiuo metu dirbanti gydytoja dermatovenerologė yra pensinio amžiaus ir neplanuoja dirbti ilgiau nei 4 metus. Gargždų ligoninės gydytojo specialisto paieška bevaisė, nes šios srities gydytojų šalyje trūksta, todėl vienintelė išeitis – apmokėti gydytojo rezidento dermatovenerologijos rezidentūros studijų kainą įstaigos lėšomis, nurodoma politikams pateiktame sprendimo projekto aiškinamajame rašte. Šiam tikslui įstaigai 4 metams prireiks 21 tūkst. Eur. Gydytojas dermatovenerologas per metus suteikia vidutiniškai 1900 konsultacijų, eilės pas specialistą kitose gydymosi įstaigose siekia ne mažiau 2–3 mėn. Įstaiga prognozuoja, kad paslaugos poreikis per artimiausius 5 metus nemažės. Studijų trukmė – 4 metai, yra 2 kandidatės, atranką atliks Sveikatos apsaugos ministerija. Sutartis bus trišalė: Sveikatos apsaugos ministerija, Gargždų ligoninė ir gydytojas rezidentas.

 

Domėjosi ligoninės ateitimi

Opozicijos atstovai pasigedo iš valdančiosios daugumos ir mero aiškumo bei vizijos, kokia ateitis laukia Gargždų ligoninės. Jie klausė, kas bus, kai didelė dalis pensinio amžiaus darbuotojų atsisveikins su darbo vietomis.

„Gargždų ligoninę mes „laidojame“ jau 15 metų, bet iki šiol ji normaliai veikia. Dabar yra ketvirtame restruktūrizavimo etape. Ligoninė vykdo visus šio etapo reikalavimus ir galbūt per anksti kalbėti apie kitokias jos perspektyvas. Ji liks savivaldybės ligoninė, aptarnaus mūsų žmones, kaip gaisrininkai taip pat. Ji dirba pelningai ir vykdo jai iškeltus uždavinius“, – posėdyje kalbėjo meras Vaclovas Dačkauskas.

Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkė Audronė Balnionienė teigė, kad komitete rimtai svarstyta, kaip pritraukti gydytojus specialistus į Klaipėdos rajoną. Komiteto nariai Tarybai siūlė priimti protokolinį nutarimą – pavesti Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komitetui išnagrinėti gydytojų poreikį Klaipėdos rajono viešose sveikatos priežiūros įstaigose bei galimybes pritraukti specialistus ir pateikti siūlymą Tarybai.

„Reikia pamatinio dokumento, kuriuo remiantis galėtume bandyti prisivilioti specialistus į mūsų rajoną“, – reziumavo A. Balnionienė, pridūrusi, kad gražus pavyzdys yra Paupiuose, kur jaunai specialistei skirtas finansavimas būsto nuomai.

Svarstyti specialistų trūkumo klausimą ragino ir Tarybos nariai Nerijus Galvanauskas, Egidijus Skarbalius. Mero teigimu, šioje srityje reikia pasinaudoti pasauline patirtimi.

 „Rezidentas, norintis tęsti karjerą Vokietijoje, pusę darbo laiko turi dirbti mažesnėje, kaimo ligoninėje, pusę laiko – respublikinėje. Taip išsprendžiamas gydytojų trūkumo klausimas. Pas mus aukštos kvalifikacijos gydytojai atvažiuoja iš Klaipėdos,“ – didelių problemų neįžvelgė V. Dačkauskas.

Visgi, po diskusijų klausimui su protokoliniu nutarimu buvo pritarta vienbalsiai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 482 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,