Mano Gargždai



Abiturientų išleistuvės: po ištaigingos šventės laukia nauja pradžia

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Liepos 14-oji – ypatinga diena rajono abiturientams – jiems bus įteikti brandos atestatai. Gimnazistai ruošiasi išleistuvių šventei ir naujam gyvenimo etapui – studijoms. Artėjant šventei kalbinome Klaipėdos rajono abiturientus apie laukiančias išlaidas ir kylančias emocijas, atsisveikinant su mokinio statusu.

 

Gavus atestatą – į iškilmingą šventę

Liepos 14 d. 12 val. Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje atestatai bus įteikiami Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistams. Vakarinę dalį mokyklos bendruomenė planuoja švęsti prie Drevernos esančioje sodyboje „Strykis“. Šventėje norinčiam dalyvauti abiturientui vakaro programa kainuos apie 70 eurų. Tiesa, į kainą įskaičiuotos maitinimo, renginio vedėjo paslaugos, muzika ir kitos pramogos.

Atestatus Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazistams įteiks liepos 14 d. 16 val. mokykloje. Vakarinę dalį gimnazijos abiturientai švęs pobūvių salėje netoli Priekulės. Vakaro programa asmeniui kainuos daugiau kaip 100 eurų.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos abiturientams brandos atestatai bus įteikiami liepos 14 d. 15 val. Veiviržėnų Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Vakare šventė persikels į Priekulės seniūnijos Liaunių kaime esantį „Memelio dvarą“. Šventė mokiniui atsieis 70 eurų, tėvams – po 50 eurų. Į kainą įskaičiuotos vakaro vedėjo, muzikantų paslaugos, papuošimai ir maistas.

 

Laukia nemažos išlaidos

Be privalomo šventės mokesčio abiturientai dar turės pasirūpinti ir kitais svarbiais išleistuvių elementais – garderobu, grožio paslaugomis. Kalbinti abiturientai atvirauja, kad ši šventė labai svarbi, todėl neketina gailėti pinigų išlaidoms.

„Išleistuvėms išleisiu apie 150 eurų, neįskaičiuojant vakarinės dalies“, – atviravo gimnazistė Gerda Kuprelytė.

Tokią pačią sumą įvardino ir kitas gimnazistas, Džiugas Girijotas: „Laukia didelė šventė. Su smokingo nuoma, pasiruošimui išleistuvėms išleidau apie 150 eurų“.

„Manau, kad išleistuvės yra viena iš svarbiausių švenčių žmogui, kuriai nėra gaila net pinigų. Tai yra pasiruošimas naujam gyvenimo etapui, kai tampi savarankiškas ir visą gyvenimo naštą pradedi nešti ant savo pečių, tai savęs išbandymas ir nekantriai laukiu tos dienos, kai gausiu atestatą“, – mintimis dalinosi abiturientė Vismantė Šiaulytė, ketinanti pasiruošimui šventei (suknelei, bateliams, šukuosenai, makiažui, manikiūrui ir t.t.) išleisti 200–300 eurų.

„Apie išleistuves dar nespėjau rimtai pagalvoti, nors jau viskas kaip ir aišku. Apie pinigų išleidimą kalbant – tikrai neįsivaizduoju net panašios sumos, kokios reikės“, – atviravo dvyliktokas Deividas Lenkauskas, pasakojęs, kad šventę tėvai abiturientams pradėjo planuoti jau senokai, todėl tikisi, kad viskas pavyks puikiai.

Konkrečios sumos, kiek reikės pasiruošti išleistuvėms, negalėjo įvardyti ir „Vaivorykštės“ gimnazistas Tadas Jančauskas:

„Išleistuvės tikrai didelė šventė, kadangi tai paskutinė proga pabūti su visais savo bendražygiais. Nežinau, kiek reikės išleisti pinigų pasiruošimui, kadangi kiekvienas nori pasipuošti ir sugalvoja vis naujų idėjų. Dėl vakarinės dalies viskas daugiau ar mažiau aišku, iš pirmo žvilgsnio kaina pasirodė pakankamai didelė, norint atsivesti visą šeimą reikia gerokai paišlaidauti. Tačiau palyginus kainas su kitų mokyklų supratau, kad abiturientams išleistuvės tampa dar brangesne švente, kiti net atsisako jos“.

 

Nuotaikos – optimistinės

Po iškilmingos šventės, abiturientų laukia svarbus gyvenimo žingsnis – studijų pasirinkimas. Vieni dvyliktokai jau tvirtai apsisprendę, kuriuo keliu pasukti, kiti laukia egzaminų rezultatų, lemsiančių pasirinkimus. Visi kalbinti abiturientai prisipažino nekantriai laukiantys naujo gyvenimo etapo, nors nežino, ko tikėtis.

„Šiek tiek baisu, bet tuo pačiu ir įdomu pažiūrėti, ką atneš kardinalios permainos. Planuoju studijuoti farmakologiją užsienyje, jei tiksliau – Anglijoje. Tad iš karto po išleistuvių išskrendu, tai sukelia baimės ir nežinios, tačiau tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – ateities planais dalinosi moksleivė Gerda Kuprelytė.

Į Angliją išvyks ir „Vaivorykštės“ gimnazistas Džiugas Girijotas:

„Studijoms jau pasiruošiau. Vyksiu mokytis į Angliją, Ekseso universitetą. Gyvenime dar daug kas nepasikeitė – dirbu ir laukiu studijų“.

Studijas Vilniuje ketinantis pasirinkti gimnazistas Deividas Lenkauskas taip pat tvirtino, kad kol kas niekas nepasikeitė:

„Dar nespėjau atsigauti po egzaminų, mano manymu, pagrindinis jausmų antplūdis ateis rugsėjo 1-ąją. Dėl studijų turiu keletą variantų, apsispręsiu sužinojęs egzaminų rezultatus“.

„Labai įdomu, kas laukia mūsų kitame gyvenimo etape, nekantrauju sužinoti egzaminų rezultatus, kurie turės didelę svarbą renkantis studijų programą“, – sakė Tadas Jančauskas, savo ateitį siejantis su studijomis Vilniuje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,