Mano Gargždai



Daupariškiai laukia svečių iš užsienio

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Dauparų jaunimo klubas „Strategai“ ir asociacija „Dauparų bendruomenė“ 2017 m. vykdo tarptautinį projektą „Skirtingi kultūra, vienodi jaunuolių aktyvumu”. Projekto metu buvo numatyti keli etapai: išankstinis vizitas, kuomet atvyksta bendradarbiaujančių organizacijų dalyviai, aptaria bendrus tikslus ir rezultatus, antrasis etapas – jaunimo mainų programos vykdymas.

 

Birželio pabaigoje vyko pirmasis tarptautinio projekto etapas, kai Dauparuose lankėsi svečiai iš Suomijos (Rautjarven) ir Ispanijos (Numancia de la Sagra). Liepos 24–27d. planuojama vykdyti jaunimo mainus, kuomet iš atskirų šalių jaunuoliai atvyks į Dauparus. Projekto tikslas – supažindinti dalyvius su kitomis kultūromis, tradicijomis, vykdant įvairias neformaliais metodais pristatytas užduotis, surasti panašumus ir skirtumus tarp skirtingų šalių ir tautybių jaunuolių.

Projekte dalyvaus po 10 dalyvių iš Lietuvos, Ispanijos ir Suomijos. Jaunimo mainų metu dalyviai bus apgyvendinti vietinių namuose, kur turės galimybę susipažinti su vietiniais gyventojais, jų buitimi, maisto ir bendravimo kultūra ir gyvenimo būdu.

Birželio 20–22 d. vyko išankstinis vizitas, kurio metu po du dalyvius iš užsienio Rautjarven ir Numancia de la Sagra jaunimo organizacijų lankėsi Dauparuose. Jiems buvo aprodytos vietos, kur vyks jaunimo mainai, susitikimo metu vyko projekto tikslų pristatymas, programos aptarimas.

Dauparų jaunimo klubas „Strategai“ ir asociacija „Dauparų bendruomenė“ intensyviai ruošiasi jaunimo mainams, ruošia kūrybines užduotis, gražiną aplinką ir su nekantrumu laukia didžiulio būrio svečių. Projekto vykdymas būtų neįmanomas be Dauparų gyventojų paramos ir savanoriškos pagalbos, dėkojame visiems prisidėjusiems ir dar prisidėsiantiems prie jaunimo mainų programos vykdymo.

Pažymėtina, kad Dauparų jaunimo klubas „Strategai“, neturėdami jaunimo darbuotojo etato, šiuo metu vieninteliai vykdo tarptautinius jaunimo mainus Klaipėdos rajone. Tarptautinių programų dėka jaunuoliai ne tik gerina socialinius ir komunikacinius įgūdžius, bet ir patiria nepamirštamų įspūdžių, susiranda draugų užsienio šalyse.

„ERASMUS plius“ programos projektas finansuojamas iš ES lėšų, jį administruoja Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra. Projektą iš dalies finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybė.

 

Akimirkos iš išankstinio vizito – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 193 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,