Mano Gargždai



Dažniausiai daromos klaidos, siekiant atlikti trinkelių klojimo darbus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kadangi orai lauke vis geresni ir šiltesni, nieko keisto, kad daugelis žmonių pradeda mąstyti apie darbus, kuriuos reikia artimiausiu metu atlikti kieme. Kai kurie sodo ir gerbūvio darbai gali būti malonūs ir netgi įdomus, ypač jeigu turite nemažai patirties tokiuose darbuose. Visgi, kai kuriais atvejais yra labai svarbu kai kuriuos darbus palikti profesionalams, kurie galėtų atlikti šiuos darbus greitai ir kokybiškai, negaišdami jūsų brangaus laiko.

Vienas iš tokių darbų – tai trinkelių klojimas. Nors turbūt rastume nemažai žmonių, kurie pasakytų, kad trinkelių klojimas yra tikrai nesunkus darbas, visgi, tokie žmonės dažniausiai ir nepastebi klaidų, kurias atlieka šeimininkai, nusprendę patys savo rankomis atlikti visus trinkelių klojimo darbus savo kieme. Taigi, trumpai pasižvalgykime į tai, su kokiomis klaidomis dažniausiai susiduria savamoksliai, kurie yra apsisprendę patys atlikti visą trinkelių klojimą savo kieme.

1.  Per mažai medžiagų skiriama trinkelių pagrindui. Pavyzdžiui, jeigu yra klojama aikštelė ar kokie nors takai, daugelis nelabai daug patirties turinčių šeimininkų mėgina patepti trinkeles su pernelyg plonu sluoksniu. Taip vadinamas „sumuštinis” yra pagrindinis trinkelių elementas, kadangi ant jo laikosi viskas. O tai reiškia tiesiog, kad kuo geriau sutepsite sumuštinį, tuo ir pats trinkelių klojimas bus kokybiškesnis. Reikia įsiminti tai, kaip galima išvengti klaidos tepant per mažą sluoksnį – visų pirma, nepagailėkite gero sluoksnio, kadangi pakankamai aišku, jog trinkelių pagrindas turi būti tvirtas. Taip pat vertėtų žinoti, kad kokybiškų ir gerai žinomų medžiagų keitimas pigesnėmis, gerokai mažiau žinomomis medžiagomis, kurios kainuoja gerokai pigiau nei įprastos, visiems gerai žinomos medžiagos. Tiesa tokia, kad nors ir naudosite gerokai pigesnę medžiagą pagrindui, tai tikrai niekaip neįrodo, kad toks trinkelių pagrindas laikys ilgiau, o greičiausiai – visiškai priešingai. Pavyzdžiui, vienas iš įprastų variantų darant tokio tipo klaidas yra pakeisti dolomito skaldą kokiu nors kitu mišiniu, pavyzdžiui, maišytu ir tiesiog nežinomos kilmės betonu.

2.  Klaidos matuojant tinkamą žvyro sluoksnį. Iš tiesų, norint turėti garantiją, kad jūsų trinkelės jums tarnaus ilgai ir bus lygios, reikia visų pirma labai gerai pamatuoti, koks turi iš tiesų būti žvyro sluoksnis. Visgi, jeigu niekada nesate to darę iki šiol ir visiškai nenutuokiate kaip reikia šį dalyką išmatuoti, tai tikrai nerekomenduojame to daryti patiems – dėl vienos labai aiškios priežasties. Jums tiesiog reikia žinoti tiksliai, kad galėtumėte tinkamai pakloti trinkeles. Kitaip labai greitai atsiras nelygumai, per kuriuos patirsite nemažai papildomų problemų ir net gali būti, kad vėliau atvykusiems šios srities specialistams teks perkloti trinkeles visiškai nuo nulio, tad tokiu būdu nesutaupysite nei pinigų, nei tuo labiau nervų.

3.  Tankinimo klaidos. Trečias, tačiau taip pat labai svarbus kaip ir pirmieji du punktai, tai tankinimo klaidos, su kuriomis nepatyrę namų šeimininkai turėtų susidurti beveik šimtu procentu. Pati populiariausia klaida, mūsų manymu, yra pernelyg mažas laikas, skirtas kiekvienos dalies sutankinimui. Kadangi skirta laiko buvo per mažai, sutankinta galėjo būti nepakankamai, o tai reiškia ne ką kitą kaip visų darbų pradžią iš naujo. Jeigu mėginote sutankinti gruntą savarankiškai, tai turbūt pastebėsite gana greitai, kad nemaža dalis trinkelių ima smigti, yra labai daug nelygumų. Jeigu taip įvyks, tuomet reikės atlikti visus šiuos darbus iš naujo, tačiau šį kartą jau naudojantis profesionalia pagalba.

Turbūt pastebėjote, kad Lietuvoje neretai žmonės siekia išbandyti įvairius kiemo darbus patys. Kai kada tai pasiseka, ir tai yra sveikintina. Visgi, kur kas dažniau yra susiduriama su problemomis, kuomet tenka visus darbus nudirbti iš naujo.

Mūsų kalbinti trinkelių klojimo specialistai taip pat vieningai pritarė, kad patiems šeimininkams imtis tokių darbų neverta, kadangi kur kas didesnė tikimybė, kad viską reikės perdaryti. Nebent turite daug laiko ir norite specialiai pasimokyti kloti trinkeles – tuomet galima įžvelgti šiokios tokios naudos tokiuose eksperimentuose. Visgi, žvelgiant bendrai, dauguma žmonių nori tiesiog sutaupyti pinigų, tačiau tiksliai nežinodami kaip tai padaryti, jie tik padaro daugiau problemų, dėl ko vėliau gali tekti už trinkelių klojimą sumokėti su kartus, kadangi pirmasis mėgėjiškas bandymas bus ne itin sėkmingas, o profesionaliems trinkelių klojimo specialistams reikės sumokėti arba už jūsų paliktų klaidų pašalinimą arba tiesiog už naujų trinkelių paklojimą.

Taigi, mūsų patarimas jums bus paprastas – vietoj eksperimentų, verčiau kreipkitės į specialistus, kurie atliks profesionaliai trinkelių klojimo darbus labai greitai ir su išskirtine kokybe – tuomet sutaupysite nemažai laiko ir pinigų, ir nereikės jaudintis dėl nevykusios kloties. 

Reklama

Susiję įrašai (pagal žymę)

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 199 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,