Mano Gargždai



Konkursas Lenkijoje Gargždų modeliuotojams – ir vėl sėkmingas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Konkurso dalyviai. P. Sungailos nuotr. Konkurso dalyviai. P. Sungailos nuotr.

Šių metų liepos 7–9 dienomis Lenkijoje vyko trečiasis Czarna Bialostocka popierinių modelių konkursas. Iš Gargždų į konkursą vyko Pranas Sungaila, Evaldas Venckauskas, Ignas Sungaila, Deimantė Žutautaitė ir pirmą kartą į konkursą užsienyje išleistas Vakaris Rudys.

 

Gargždų stendinio modeliavimo atstovai vežėsi dar ir Mindaugo Dembinsko, Pauliaus Trakšelio, Kajaus Talmonto, Dovydo Vanago, Deivido Barausko ir Vaivos Venckauskaitės modelius. Į konkursą vyko ir kolega iš Klaipėdos modeliuotojų klubo „WMC Club“ – Denis Sinelnikov ir jo dukra Jelena Sinelnikova (jie taip pat vežėsi klubo narių Stasio Maskolaičio, Kamilės Lomtevės, Jekaterinos Sinelnikovos, Vitalij Baranov modelius) bei Oleg Dmitruk šeima iš Vilniaus. Iš Lietuvos taip pat atvažiavo Mindaugas Pekarskas (Kauno raj.). Tai tokia lietuviška delegacija nuvyko pas jau senus draugus.

Be konkurso šiame miestelyje vyko Czarna Bialostockos įkūrimo 55-ųjų metinių šventės renginiai: atkurtos 1939–1945 metų karinės technikos parodėlė, koncertai, šventinė prekyba... Taip pat abu vakarus buvo ir modeliuotojų vakaronės, kuriose puikiai pabendravome prie kepamų ant grilio dešrelių ir kitų tokių vakarėlių atributų. Apsilankėme Baltstogės senamiestyje.

O dabar tai, dėl ko ten važiavome – žinoma, kad konkursuose svarbiausia modeliai ir prizai.

Taigi, Ignas Sungaila (GVJLC) užėmė pirmą vietą jaunimo ratinės karinės technikos modelių klasėje (Kfz.13 „Adler“). Šiuo modeliu jis dar laimėjo ir Lenkijos leidyklos „Wektor“ „Grand Prix“.

Vakaris Rudys (GVJLC) laimėjo I vietą vaikų amžiaus grupės ratinės technikos (STAR A28) kategorijoje.

Vaiva Venckauskaitė (GVJLC) laimėjo nominacijas jaunimo amžiaus grupėje architektūros (Bolkovo pilis) ir figūrėlių ir gyvūnų (Ulrich von Jungingen) kategorijose.

Pranas Sungaila pelnė dvi nominacijas: povandeninių laivų („U-VIIc/44“) ir geležinkelio technikos („Jupiter“) suaugusių amžiaus grupės kategorijose.

Evaldas Venckauskas („Vaivorykštės“ gimnazija) laimėjo nominaciją nesavaeigės artilerijos (Flak. 18) kategorijoje suaugusių amžiaus grupėje.

Vitalij Baranov (WMC Club) laimėjo nominaciją artilerijos be variklio (kulkosvaidinė 1925 m pavyzdžio tačianka) kategorijoje suaugusių kategorijoje.

Oleg Dmitruk (Vilnius) laimėjo nominaciją suaugusių amžiaus grupėje raketų ir fantastikos modelių („Leman Russ“) kategorijoje.

Stasys Maskolaitis (WMC Club) laimėjo nominacijas suaugusių amžiaus grupėje architektūros modelių (Troba Naujojo Tomyšlio mieste) ir figūrėlių bei gyvūnų (Romos legionierius) kategorijose.

Jekaterina Sinelnikova (WMC Club) laimėjo II vietą vaikų amžiaus grupės figūrėlių ir gyvūnų (drakonas) kategorijoje.

Kamilė Lomtevė (WMC Club) laimėjo I vietą vaikų amžiaus grupės architektūros maketų (trobelė ant vištos kojelės) kategorijoje.

Mindaugas Pekarskas (Kauno r.) laimėjo nominacijas daugiamotorių sraigtinių lėktuvų (Beechcraft „Quin Air“) ir daugiasparnių sraigtinių lėktuvų (Sopwith „Camel“) kategorijose.

„W.M.C. Models“ leidyklos ir Lietuvos ekipos įsteigtus prizus laimėjo: karinės technikos modelių kategorijoje – Beata Michon („WT-34“), ratinės technikos kategorijoje – Piotr Zieniewicz („GAZ - 69B“) ir laivų kategorijoje Tomasz Guz (ORP „Minor“).

Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, gautos iš Savivaldybės Tarptautinių projektų programos.

 

Daugiau nuotraukų iš konkurso galite rasti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 704 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,