Mano Gargždai



Tradicinėje Jakų vasaros šventėje – sporto varžybos ir pramogų gausa (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Jakų bendruomenės centras sukvietė visus į tradicinę vasaros šventę „Čia gera sugrįžti“. Saulėta ir šilta diena šventės dalyviams dovanojo puikią nuotaiką.

 

Jau 10 val. ryto prasidėjo sporto varžybos. Norintieji dalyvavo krepšinio, tinklinio, futbolo, stalo ir lauko teniso turnyruose. Sportininkai aktyviai ir aistringai varžėsi dėl pirmų vietų ir buvo apdovanoti taurėmis, medaliais bei rėmėjų prizais.

Sporto varžybų nugalėtojais tapo: futbolo 5 prieš 5 – Jonušai; futbolo 5 prieš 5 vaikai – Jakuzarai; krepšinio 3 prieš 3 grupė iki 35 metų – Jakai; krepšinio 3 prieš 3 grupė 35+ – Sendvaris; tinklinio 3 prieš 3 – Laukuva; stalo teniso – Povilas Mikalauskis; lauko teniso – Justas Žilinskas. Taip pat buvo renkamas stipriausias Sendvario gyventojas, juo tapo Martynas Žalūda.

Po sporto varžybų, prasidėjo amatininkų mugė, kurioje dalyvavo medžio drožėjas, keramikai, bitininkas, audėja. Jakų gyventoja Laimutė Sakalauskienė mugės metu pristatė savo asmeninę apie 200 vnt. knygų kolekciją.

„Jakų bendruomenės gyventojai knygas galėjo įsigyti paaukodami sumą savo nuožiūra, surinkti pinigėliai bus panaudoti Jakų mokyklėlės vaikučius išvežti į pasirinktą ekskursiją“, – sakė Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė.

Seniūnė pasakojo, kad visi atvykę į šventę turėjo galimybę paragauti išvirtos fantastiškos sriubos, kurią virė Jakų gyventojai Arūnas Einingis, Evaldas Budrys, Antanas Petrikas.

Mažuosius Jakų gyventojus linksmino Jurgita Jankauskienė ir Ugnė Jansonė, vyko balionų lankstymas, didžiulių burbulų leidimas į orą, tapyba ant veidukų.

Tuo tarpu vyresnieji galėjo dalyvauti KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės karių aprangos pristatyme, šaudyti į taikinius iš „Airsoft“ ginklų. Klaipėdos policijos viešosios tvarkos skyriaus pareigūnės supažindino bendruomenės gyventojus su policininko specialybe, kinologės demonstravo tarnybinių šunų darbą.

Susirinkę galėjo grožėtis šokių studijos „Žingsnis“ šokėjais, klausytis Karolio Šileikos grojamos muzikos, šokti pagal grupių „Nevalyk lentos“ ir „Ileks“ atliekamą muziką. Šventės metu vyko žaidimai, šokiai, įvairių atlikėjų pasirodymai. Miestelio šventę vainikavo šventiniai fejerverkai.

„Miestelio gyventojai taip pat galėjo pabendrauti su grįžusiais emigrantais, kurie savo atostogas susiplanavo, kad galėtų dalyvauti šventėje“, – pasakojo L. Kuprienė.

 

Akimirkos iš sporto varžybų – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Daugiau nuotraukų iš šventės galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 234 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,