Mano Gargždai



Rudeniškas lietus užtvindė ir patalpas, ir gatves

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vanduo sunkiasi per stogą. Gargždų kultūros centro nuotr. Vanduo sunkiasi per stogą. Gargždų kultūros centro nuotr.

Nuo rudens pradžios lyja beveik kasdien. Sinoptikai žada, kad lietus turėtų nurimti, bet vargu ar tai guodžia Gargždų kultūros centro darbuotojus, kuriems lyja tiesiai ant galvų. Su vandeniu kovoja ir kitos rajono įstaigos, privačių namų gyventojai, patvino ir keliai.

 

Seniai modernizacijos besitikintis, bet valdžios pažadų vykdymo nesulaukiantis Gargždų kultūros centras dėl gausaus lietaus patvino. Šiandien feisbuke Kultūros centro darbuotojai pasidalino nuotraukomis, kaip dabar atrodo patalpos – per kiaurą stogą persisunkus lietui, teko grindis iškloti plėvele, pristatyti kibirų.

„Stogas kiauras kaip rėtis. Lyja tiesiai ant galvų“, – rašoma Kultūros centro feisbuko paskyroje.

Dėl besiveržiančio vandens teko skubiai nukabinti eksponuojamą parodą, normaliomis sąlygomis dirbti negali darbuotojai, repetuoti kolektyvai – visur pilna kibirų.

„Gargždų kultūros centras kol kas nesikreipė jokiu oficialiu pranešimu ar telefoniniu skundu“, – kodėl nesiimama veiksmų aiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Feliksas Žemgulys.

Panaši situacija ir Jakų bendruomenės sporto salėje – grindys užlietos vandeniu.

„Buvau nuvažiavusi pažiūrėti. Vaizdas baisesnis nei nuotraukose. Vanduo 18–20 cm. Rajone apie 10 panašių situacijų“, – po pasidalinta apsemtų patalpų nuotrauka komentavo Tarybos narė Rasa Petrauskienė.

„Per paskutinę savaitę iškrito praktiškai pusė rudens kritulių normos, sukilo gruntinio vandens lygis. Patalpas, kurios yra žemesniame lygyje ir neturi lietaus kanalizacijos surinkimo tinklų, užlieja per pamatų siūles. Šįryt buvome nuvykę į Jakus, ten esanti lietaus kanalizacija nelabai turi išeigą. Jakuose nėra įrengta bendrų lietaus kanalizacijos magistralinių tinklų, todėl sunkiai surenkamas vanduo ir, esant tokiam kritulių kiekiui, tvinsta rūsys. Problemą pavedėme spręsti atsakingai įmonei ir artimiausiu metu ten reikalai turėtų pajudėti“, – situaciją aiškino F. Žemgulys.

Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos iš patvinusių darželių, bibliotekų patalpų. Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas teigė negalintis pasakyti, kiek iš viso tokių atvejų rajone yra, bet į skundus reaguojama ir situacija sprendžiama.

„Žinome situaciją, bet mes turime ribotas lėšas. Galime padėti, jei yra tinklai – suremontuoti ar pravalyti. Kur tinklų nėra, žmonės problemas turi spręsti ūkiškai – pasistatyti automatinį siurbliuką ir pumpuoti iš rūsių vandenį. Tas siurbliukas neveikia nuolatos, tik tada, kai yra vandens. Kiek galime finansiškai ir fiziškai, reaguojame, spendžiame kiekvieną motyvuotą skundą“, – pasakojo F. Žemgulys.

Portalo mano-gargzdai.lt skaitytojai dalinasi nuotraukomis ir iš gatvių. Akmenų gatvė Maciuičių kaime – visiškai patvinusi.

„Kuo ne Venecija...“ – rašo skaitytojas.

 

Patvinusios patalpos ir keliai – Kultūros centro, Jakų bendruomenės ir Zigmanto Sermončio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 140 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,