Mano Gargždai



Pagerbtas Kazimiero Antanavičiaus atminimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nuotraukoje iš kairės: Veiviržėnų seniūnijos seniūnė Edita Sluckienė, meras Vaclovas Dačkauskas, K. Antanavičiaus žmona Ona Antanavičienė ir dukra Rasa. Klaipėdos r. sav. nuotr. Nuotraukoje iš kairės: Veiviržėnų seniūnijos seniūnė Edita Sluckienė, meras Vaclovas Dačkauskas, K. Antanavičiaus žmona Ona Antanavičienė ir dukra Rasa. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Seime vyko iškilmingas minėjimas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Kazimiero Antanavičiaus 80-osioms gimimo metinėms, į kurį vyko meras Vaclovas Dačkauskas su žmona Aldona ir Veiviržėnų seniūnijos seniūne Edita Sluckiene. Seime taip pat atidaryta paroda, kurioje atsispindi K. Antanavičiaus kaip signataro ir Seimo nario veikla.

 

Veiviržėnų seniūnijoje gerbiamas signataro atminimas. Pernai Balsėnų kaime atidengta skulptūra „Stotelė“ K. Antanavičiaus gimimo ir vaikystės vietai pažymėti. Viena gatvė šiame kaime taip pat pavadinta signataro vardu. Simboliška, kad ji susikerta su 1918 m. Nepriklausomybės akto signataro Jurgio Šaulio, taip pat gimusio šiame kaime, gatve.

Tądien meras padėjo gėlių prie K. Antanavičiaus kapo Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 348 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,