Mano Gargždai



Policija primena: atšvaitas gali išsaugoti gyvybę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Šiuo metų laiku, kai prieblanda ar sutemos sudaro didžiąją paros laiko dalį, kiekvienas eismo dalyvis – nesvarbu pėsčias ar vairuojantis, privalo imtis visų priemonių savo ir kitų saugumui užtikrinti. Nors policijos duomenimis per pastaruosius porą metų Lietuvoje įvairių prevencinių akcijų ir renginių metu išdalinta apie 5 milijonai atšvaitų, visgi dažnas pėsčiasis ar dviratininkas jų nesegi ir tamsiame kelyje tampa nematomas.

 

Vien šių metų lapkritį Klaipėdos apskrities keliuose užfiksuotas ne vienas itin skaudus eismo įvykis, kurio metu sužalojami ar žūsta žmonės. Lapkričio 24 d. Klaipėdos rajone blaivus automobilio „DAF“ vairuotojas patrenkė tamsiu keliu, važiuojamąja dalimi ėjusį 50 m. vyrą, jis žuvo vietoje.

Jau kitą dieną, lapkričio 25 d. Plungės rajone, automobilis partrenkė taip pat važiuojamąja kelio dalimi be šviesą atspindinčių elementų ėjusį 34 m. vyrą, jam diagnozuota politrauma ir daugybiniai sužalojimai. Skaudžių nelaimių būtų galima išvengti, jei pėstieji turėtų su savimi šviesą atspindinčius atšvaitus ar liemenes – taip jie vairuotojams taptų matomi jau iš 150 metrų atstumo, o automobiliui su įjungtomis tolimosiomis šviesomis – net 300 m. atstumu.

Deja, tačiau neretai savęs nesaugo ir vairuotojai bei automobilių keleiviai. Per pastarąsias porą savaičių Klaipėdos apskrities pareigūnai vien už saugos diržų nesegėjimą apskrityje nubaudė beveik 50 asmenų. Diržo nesegėjimas taip pat gali turėti itin skaudžių pasekmių, ką rodo ir lapkričio 25 d. Rietavo sav. įvykęs skaudus eismo įvykis, kurio metu žuvo 77 m. „Audi 80“ vairuotoja. Moteris nepraleido priešprieša pagrindiniu keliu važiavusio „BMW“ ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu abu „Audi 80“ automobilyje buvę vairuotoja ir 44 m. keleivis nesegėjo saugos diržų – vairuoja nuo patirtų sužalojimų žuvo, keleivis sunkiai sužeistas.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai kasdien vykdydami reidus ir prevencines priemones ir toliau dalija pėstiesiems ir dviračių vairuotojams atšvaitus ir šviesą atspindinčias liemenes, tačiau perspėja, jog siekiant apsaugoti eismo dalyvių gyvybes ir sveikatą, pažeidėjai bus principingai ir griežtai baudžiami.

Ypatingas dėmesys skiriamas draudžiamose vietose ir ne per pėsčiųjų perėją kelią kertantiems pėstiesiems, neblaiviems ir liemenių nedėvintiems dviratininkams, saugos diržų nesegintiems vairuotojams ir keleiviams ir kitiems pažeidėjams. Saugokite save ir kitus kelyje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 211 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,