Mano Gargždai



Dėl laiko sukiojimo kreipsis į Europos Komisiją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Vyriausybė pavedė Susisiekimo, Užsienio reikalų ministerijoms ir Europos teisės departamentui prie Teisingumo ministerijos pradėti konsultacijas su Europos Komisija, ES institucijomis, ES valstybėmis narėmis, kad būtų peržiūrėtos nuostatos dėl laiko keitimo žiemą ir vasarą. Bus prašoma įvertinti, ar toks laiko sukiojimas yra vis dar aktualus ir būtinas.

 

„Priėmėme šį sprendimą, atsižvelgdami į Lietuvos gyventojų nuomonę, kuria nepritariama laiko keitimui, taip pat į tyrimų rezultatus dėl laiko keitimo poveikio žmonių sveikatai. Ketiname inicijuoti diskusiją Europos Sąjungoje dėl šios direktyvos nuostatų tikslingumo“, – teigia Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Vyriausybė taip pat pavedė minėtoms įstaigoms konsultuotis dėl Lietuvos iškelto klausimo – 2001 m. sausio 19 d. Europos Parlamento ir Tarybos priimtos direktyvos taikymo. Siekiama, kad ES institucijos ne tik peržiūrėtų laiko keitimą reglamentuojančias nuostatas, bet ir išaiškintų prievolę jas taikyti.

Šių metų balandžio 1–9 d. „Vilmorus“ atliktos reprezentatyvios Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, beveik 80 proc. pasisako prieš laiko sukiojimą. Pažymėtina, kad ES valstybėse taip pat kalbama dėl laiko keitimo atsisakymo.

Lietuvoje vasaros laikas pradėtas taikyti 1981–1989 metais. Jis buvo panaikintas 2000 m., tačiau nuo 2003-iųjų sausio 1 d. vėl buvo įvestas antrosios laiko juostos laikas, taikant vasaros laiką.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 331 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,