Mano Gargždai



Etikos sargai išteisino Egidijų Skarbalių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijus Skarbalius. Redakcijos archyvo nuotr. Egidijus Skarbalius. Redakcijos archyvo nuotr.

Dar 2013-ųjų rudenį Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Egidijus Skarbalius buvo apskųstas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) argumentuojant tuo, jog politikas vieno balsavimo metu esą privalėjo nusišalinti dėl privačių interesų, bet to nepadarė.

Praėjusių metų spalį nesantaiką Klaipėdos rajone sukėlę savivaldybės tarybos svarstymai, kaip panaudoti rajono kelių tiesimui bei priežiūrai skirtas lėšas, baigėsi sprendimu, po kurio tarybos narys E. Skarbalius buvo apkaltintas viešųjų ir privačių interesų supainiojimu.

Tarybai nusprendus tvarkyti kelią Kunkių kaimo, kuriame gyvena E. Skarbalius, teritorijoje, sukilo Ežaičių kaimo bendruomenė, siekusi, kad būtų tvarkomas jų kaimo kelias. Politikams priėmus kunkiškiams palankų sprendimą, ežaitiškiai E. Skarbalių apskundė VTEK.

Komisijai buvo pranešta, kad E. Skarbalius dalyvavo priimant savivaldybės sprendimą finansuoti kaimo, kuriame jis yra deklaravęs gyvenamąją vietą, kai kurių kelių tiesimą bei remontą. Tyrimas dėl Klaipėdos rajono savivaldybės politiko buvo pradėtas spalio 22 d.

Šį antradienį galiausiai pranešta, jog tyrimas nutraukiamas.

„Komisija nenustatė, kad minėtasis savivaldybės sprendimas būtų susijęs būtent su ta gatve, kurioje gyvena šis savivaldybės tarybos narys. Atsižvelgiant į tai ir įvertinus aplinkybę, jog konstatuojant interesų konfliktą būtina įrodyti ne hipotetinį, bet tiesioginį ir akivaizdų asmens privatų interesą, dariusį įtaką jo asmeniniam suinteresuotumui vienokia ar kitokia konkretaus sprendimo baigtimi, tyrimas nutrauktas“, - paskelbė VTEK.

Pats E. Skarbalius nuo pat pradžių teigė savo kaltės situacijoje neįžvelgiantis. Iškart po spalį vykusio posėdžio politikas sakė, kad asmeninės naudos nesiekia ir tikino, jog nematė priežasties nusišalinti nuo balsavimo.

Trečiadienį E. Skarbalius „Vakarų ekspresui“ sakė VTEK apie sprendimą dar nežinojęs, tačiau tikino, kad jis nenustebino.

„Iš principo to ir tikėjausi, nes priešingu atveju būtume susitikę teisme. Nuo gatvės, kurioje gyvenu, iki kelio, dėl kurio tiesimo buvo sprendžiama, yra apie pusę kilometro, tas kelias jungia keturias gyvenvietes“, - sakė politikas.

Pasak jo, jei VTEK jo elgesyje būtų įžvelgusi nederamą elgesį, tuomet skundai galėtų grėsti visų didžiųjų miestų vadovams ar politikams, kurie balsuoja už sprendimus dėl miesto, kuriame patys gyvena.

„Kelio tiesimas buvo žadamas nuo 2003 metų. Taip, aš atkreipiau dėmesį į šitą problemą, bet jei aš kažkur gyvenu, tai nereiškia, kad ta vieta man yra viskas“, - kalbėjo E. Skarbalius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,