Mano Gargždai



Savo erdvėje jaunimas įdomių užsiėmimų nepritrūksta

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vasario mėnesį arba kovo pradžioje Jaunimo erdvėje pradės veikti ir Informavimo taškas. ,,Jaunimo erdvė - informavimo taškas" Facebook paskyros nuotr. Vasario mėnesį arba kovo pradžioje Jaunimo erdvėje pradės veikti ir Informavimo taškas. ,,Jaunimo erdvė - informavimo taškas" Facebook paskyros nuotr.

Vaikų literatūros skyriuje Gargžduose įsikūrusi Atvira jaunimo erdvė nuolat šurmuliuoja – čia miesto jaunimas ne tik rengiasi pamokoms, bet ir įgyvendina savo idėjas, žiūri filmus. Jau netrukus, vasario mėnesį arba kovo pradžioje Jaunimo erdvėje pradės veikti ir Informavimo taškas.

Šiuo metu Atviroje jaunimo erdvėje, kuri veikia daugiau, negu pusmetį, vyksta naujas kūrimosi etapas. Erdvėje netrukus pradės veikti Jaunimo informavimo taškas.

„Puslapyje www.zinauviska.lt jaunimas gali užduoti įvarius klausimus – apie karjerą, studijas, laisvalaikį ir panašiai. Informacijos taškai įvairiuose Lietuvos regionuose yra įpareigoti į tuos klausimus atsakyti. Tokių taškų šiuo metu veikia apie 20. Netrukus prie jų prisijungsime ir mes. Jau buvome specialiuose kursuose, kur mokėmės, kaip suteikti informaciją, kaip teisingai atsakyti, kaip bendrauti“, - pasakojo viena iš Jaunimo erdvės darbuotojų Donata Liutikaitė.

 

Teiks informaciją

D. Liutikaitė įsitikinusi, kad norinčių gauti informacijos tikrai netrūks. Ir dabar erdvėje nuolat dirba, ieško informacijos ar tiesiog kūrybingai laisvalaikį leidžia ne vienas jaunuolis.

„Tai yra jaunimo savirealizacijos erdvė, kur neformalioje aplinkoje galima įgyvendinti savo idėjas, gauti informacijos, dalyvauti renginiuose, rengti pamokas, diskutuoti. Jaunimas rašo projektus, žiūri filmus. Čia jei gali įsitaisyti ant patogių ir spalvotų sėdmaišių, idėjoms pakabinta lenta, visiems prieinamos knygos, žodynai, mokomieji diskai, internetas, stalo žaidimai. Dirbdami ir bendraudami gali gerti ir arbatą“, - apie jaukias ir prasmingas popietes pasakojo D. Liutikaitė.

Ji pastebėjo, kad į Jaunimo erdvę užsuka motyvuotas jaunimas – norintis tobulėti, prasmingai leisti laisvalaikį. Erdvės darbuotojų tikslas sukurti saugų ir prasmingą laisvalaikio užimtumą, skatinti jaunimo iniciatyvas, kūrybiškumą, bendravimą.

Jaunimo erdvėje gali lankytis jaunimas nuo 14 iki 29 metų. Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio erdvė veikė visą darbo dieną iki 18 val., penktadienį dirba valanda trumpiau.

„Prireikus Atvira jaunimo erdvė gali veikti ir ilgiau – pavyzdžiui, jei numatomas koks nors renginys. Artimiausias įvykis mūsų erdvėje – Klaipėdos Jaunimo darbo centro rengiamas seminaras sausio 28 dieną“, - informavo D. Liutikaitė.  

 

,,Jaunimo erdvė - informavimo taškas" Facebook paskyros nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,