Mano Gargždai



Vėžaičių seniūnijos vaikams – nemokamos slidinėjimo pamokos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Slidinėti mokomi 7–17 m. vaikai. Lapių bendruomenės centro nuotr. Slidinėti mokomi 7–17 m. vaikai. Lapių bendruomenės centro nuotr.

Lapių bendruomenės centras, administruojantis Utrių slidinėjimo kalno veiklą, šį sezoną pradėjo vykdyti projektą, skirtą Vėžaičių seniūnijos vaikams. Juo įsipareigota apmokyti slidinėti apie 150 7–17 m. amžiaus vaikų, gyvenančių šioje seniūnijoje.

 

Kaip pasakojo Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė, projektas vykdomas gavus 3 200 eurų finansavimą iš priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Iš projekto lėšų apmokama už vaikų slidinėjimo įrangą, keltuvą bei instruktoriaus paslaugas. Taip pat, anot L. Karbauskienės, po kiekvienos pamokos vaikai vaišinami karštu sultiniu.

Per sausio mėnesį slidinėjimo pradžiamokslio mokėsi 70 vaikų iš Lapių, Girininkų, Tilvikų, Maciuičių. Juos, pasak L. Karbauskienės atrinko mokyklos ir bendruomenės, mat su jomis buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartys.

Bendruomenės pirmininkės teigimu, pavyzdžiui, Lapių pagrindinė mokykla iš pradžių vaikus atrinko pagal pažangumą moksle, bet paskui esą slidinėti kvietė ir labai to norinčius moksleivius: „Gal vaikui ir motyvacija mokytis atsiranda didesnė, kai jis įvertintas, paskatinamas.“

Vienam mokiniui skiriamos dvi ar trys pusantros valandos trukmės pamokos, priklausomai nuo to, kaip greitai jis išmoksta slidinėjimo pagrindų.

„Kai kurie po vieną, kai kurie po du kartus paslidinėjo. Buvo gana trumpas periodas: kiek suspėjome, tiek padarėme. Dabar vasarį vėl žada šalčių, ketiname atnaujinti trasą ir pratęsti projektą“, – pasakojo bendruomenės vadovė, pridūrusi, kad vaikai labai imlūs ir greitai išmoksta slidinėjimo paslapčių.

„Kiekvienas vaikas supras, kaip reikia stovėti ant slidžių ir kaip jas valdyti. Devintokai kai kurie ir nuo mėlynosios trasos jau nusileido. Suaugę bijo labiau“, – įspūdžiais dalinosi L. Karbauskienė.

Vaikus slidinėti moko instruktorius Žydrūnas Kabelka, vienoje grupėje dalyvauja iki 10 vaikų, kurių kiekvienam skiriamas asmeninis dėmesys.

Bendruomenės vadovė pasidalino planais projektą užbaigti švente: „Ketiname pakviesti vaikus, jų tėvus, galbūt suorganizuoti estafetes, kuriose vaikai galės pademonstruoti, ko išmoko.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 109 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,