Mano Gargždai



Dauparuose – naudinga paskaita apie sveikatą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai susitiks su sveika gyvensena besidominčiais daupariškiais. Asociatyvi Corbis nuotr. Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai susitiks su sveika gyvensena besidominčiais daupariškiais. Asociatyvi Corbis nuotr.

Gargždų kultūros centro Dauparų skyriuje trečiadienį, sausio 22 dieną, 16 val. Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai susitiks su sveika gyvensena besidominčiais daupariškiais. Specialistai kalbės tema „Kaip nepasiklysti sveikatos labirintuose“.

Pasak Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro specialistės Rimos Leonauskienės, šiais laikais informacijos apie mitybą ir sveiką gyvenimo būdą yra labai daug. Tačiau labai svarbu rasti savo gyvenimo būdą ir tinkamiausią mitybos režimą.

„Edukaciniame – prevenciniame renginyje kalbėsime trimis itin aktualiomis temomis: mitybos reikšmė sveikatai, alkoholio ir rūkymo žala žmogaus organizmui. Tai bus interaktyvi paskaita – ne tik kalbėsime, bet diskusijai skatinsime ir susirinkusiuosius. Norime, kad žmonės pasidalintų savo patirtimi, pastebėjimais, klausimais. Paskaita ypatinga tuo, kad dalinsimės vien mokslo pavirtintomis žiniomis, o ne vieno pasekėjo teorijomis. Pavyzdžiui, madinga kalbėti apie produktų derinimą. Tačiau mokslas teigia, jog maistas turi būti įvairus, maitinimasis – nuosaikus. Tik žinodamas, ką pataria mokslininkai, suaugęs žmogus jau gali rinktis, koks mitybos principas jam yra priimtiniausias“, - kalbėjo renginio organizatorė R. Leonauskienė.

 

Rūkymo žala – neabejotina

Kadangi planuojama, jog renginyje dalyvaus suaugę, R. Leonauskienė nemažai dėmesio paskaitoje skirs alkoholiui bei rūkymui.

„Kalbėsime apie saikingą alkoholio vartojimą. Nedidelis kiekis alkoholio – pavyzdžiui, taurė vyno, didelės žalos organizmui nepadaro. O štai rūkyme tinkamo kiekio ar saiko nėra – ir viena cigaretė yra blogai. Rūkymas sukelia be galo daug ligų, apie kurias taip pat pasikalbėsime“, - sakė R. Leonauskienė.

Tokio pobūdžio renginys kol kas numatytas tik Dauparuose. Tačiau R. Leonauskienė ragina bendruomenes, kultūros centrus drąsiai kreiptis į biurą.

„Jei tik bus norinčių, naudingą paskaitą pravesime ir kitur – mielai pasidalinsime naudingomis žiniomis su visais, kurie į mus kreipsis“, - patikino R.Leonauskienė.  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 244 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,