Mano Gargždai



„Knygų Kalėdos“ aplankė Vėžaičių filialą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vėžaičių filialas sulaukė dovanų ir svečių. A.Žvirblytės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vėžaičių filialas sulaukė dovanų ir svečių. A.Žvirblytės nuotr.

„Knygų Kalėdos“ – jau tradicine tampanti šventė, inicijuota LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės, praėjusiais metais vyko trečią kartą ir tapo rekordine – akcijos metu surinkta daugiau nei 40 tūkst. knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms.

Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka taip pat nusprendė prisidėti prie Prezidentės inicijuotos akcijos bei kvietė klaipėdiškius ir miesto svečius dovanoti knygų, o mainais siūlė kvietimą į adventinį renginį.

Surinkę apie 300 knygų, jas surūšiavę, bibliotekos darbuotojai nutarė padovanoti jas keturioms rajono bibliotekoms: Švėkšnos, Vėžaičių, Ylakių ir Darbėnų. Sausio 16 d. 16 val. į Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vėžaičių filialą Lietuvos bibliotekininkų draugijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Airida Samavičienė atvyko ne tik su dovanojamomis knygomis, bet ir parengta staigmena – gausaus susirinkusių skaitytojų būrio laukė susitikimas su  prozininke, poete, Ievos Simonaitytės premijos laureate Nijole Kepeniene ir žurnaliste, poete, dailininke Dalia Bielskyte.

N. Kepenienė paskaitė keletą ištraukų iš savo mylimiausios knygos „Vėjų rožė“, „Jos“. D. Bielskytė, pasidžiaugė kolegės kūrybingumu bei gebėjimu išdainuoti romanus ir su susirinkusiais pasidalijo savo kūryba – paskaitė keletą eilių iš pirmosios knygelės „Raudona“, antrosios – „Vėduoklės“ ir iš trečiosios, kuri, pasak pačios rašytojos, dar neturi materialios išraiškos – išleistos knygos pavidalo.

 Abi rašytojos savo knygeles įteikė Vėžaičių filialo bibliotekininkei Irenai Baltaragienei, kuri džiaugėsi gautomis dovanomis, gausiu skaitytojų būriu ir akcijos prasmingumu. Pagyrų negailėjo ir Vėžaičių seniūnas Liudas Laukaitis: džiaugėsi jaukia aplinka, aktyviu bibliotekininkės darbu. Vėžaičių kultūros centro direktorė Alma Slušnytė pasidalino su susirinkusiais gražiomis mintimis apie gyvenimo tėkmę bei tokių renginių svarbą.

Šiltas ir jaukus renginys baigėsi Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojos Dianos Ciparienės nuoširdžiais linkėjimais ir toliau taip aktyviai prisidėti prie inicijuojamų akcijų, gausiai dalyvauti bibliotekų renginiuose bei plojimais, skirtais renginyje nedalyvavusiam I. Simonaitytės bibliotekos direktoriui ir Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkui Juozui Šikšneliui, kurio dėka ne tik Vėžaičių filialo, bet ir dar trijų bibliotekų lentynos pasipildys naujomis knygomis, o skaitytojai turės galimybę susipažinti su mylimomis rašytojomis.

 

Nuotraukos Albinos Žvirblytės:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 422 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,